Προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία, το κοινό μήνυμα Παυλόπουλου- Σαμαρά

Προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία, το κοινό μήνυμα Παυλόπουλου- Σαμαρά
Sooc

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Ν.Δ συμφώνησαν στην ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με το δεύτερο να επισείει τον κίνδυνο ρήξης, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει και στη σημερινή του ομιλία στα Τρίκαλα

Προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία ήταν το κοινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά κατά τη χθεσινή τους συνάντηση- την πρώτη μετά την εκλογή του πρώτου κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ.Σαμαρά “Γνωρίζω ότι θα κάνετε αυτό που σας αναλογεί για να διασφαλιστεί την πορεία της χώρας σε Ευρώπη και ευρωζώνη”, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ έχει αντιληφθεί πως εάν υπάρξει συμφωνία, η στήριξη της από την αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι μονόδρομος.

Η ηγεσία της Ν.Δ επισείει βεβαίως τον κίνδυνο ρήξης και αυτή την ανησυχία αναμένεται να εκφράσει και κατά την ομιλία του απόψε στη γαλάζια προσυνδιάσκεψη στα Τρίκαλα ο κ.Σαμαράς, προειδοποιώντας για άλλη μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα να μην οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, έχοντας ως επιχείρημα και τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στην οποία έδωσαν το παρόν ουκ ολίγα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με στελέχη του Ποταμιού, σε μία προσπάθεια έκφρασης του αυτοαποκαλούμενου φιλοευρωπαϊκού μετώπου. Όμως οι πληροφορίες πως στις Βρυξέλλες εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει μια δήλωση για ελάφρυνση χρέους, κάτι που θα ξεμπλόκαρε ενδεχομένως τη διαπραγμάτευση, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους γαλάζιους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης για πολλοστή φορά ότι θα φτάσει στα όρια των αρμοδιοτήτων προκειμένου να υπερασπιστεί τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη. Κάτι που ήδη πράττει μέσω των δημόσιων δηλώσεων και συναντήσεων του στο εσωτερικό, αλλά -το κυριότερο- με τις επαφές του στο εξωτερικό. Ο κ.Παυλόπουλος χθες επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και με το Βερολίνο. Εξαρχής άλλωστε είχε αντιληφθεί το ρόλο του ως αυτόν του εγγυητή στα μάτια των Ευρωπαίων ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δε θα υπερβεί τα ευρωπαϊκά εσκαμμένα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα