Πρόσβαση των κομμάτων στα απόρρητα τηλεγραφήματα για Τζον Σφακιανάκη δίνει σήμερα το ΥΠΕΞ

Πρόσβαση των κομμάτων στα απόρρητα τηλεγραφήματα για Τζον Σφακιανάκη δίνει σήμερα το ΥΠΕΞ

Οι αρχηγοί των κομμάτων θα μπορούν να τα δουν σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ 18:00 και 20:00. Αφορούν στην επικοινωνία του ΥΠΕΞ με τον πρέσβη στη Σαουδική Αραβία

Πρόσβαση στα άκρως απόρρητα τηλεγραφήματα που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή σχετικά με την εμπλοκή του μεσάζοντα Τζον Σφακιανάκη στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας θα έχουν το απόγευμα οι αρχηγοί ή οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι τα εν λόγω τηλεγραφήματα θα είναι προσβάσιμα στο γραφείο του μεταξύ 18:00 και 20:00. Θα μπορούν να τα δουν είτε οι ίδιοι οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων δηλαδή οι πολιτικοί αρχηγοί, είτε οι ειδικά εξουσιοδοτημένοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στα εν λόγω τηλεγραφήματα περιλαμβάνονται οι ισχυρισμοί του Πρέσβη της Ελλάδος στο Ριάντ προς το Υπουργείο Εξωτερικών περί «πηγής» Σαουδάραβα Υπουργού η οποία αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν ο κρητικός Τζον Σφακιανάκης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα