Προτεραιότητα το προσφυγικό για τη ΝΔ – Σήμερα βλέπει Μουζάλα ο Μητσοτάκης

Προτεραιότητα το προσφυγικό για τη ΝΔ – Σήμερα βλέπει Μουζάλα ο Μητσοτάκης

Θορυβημένοι στη Συγγρού για τις τελευταίες εξελίξεις. Παρά την κριτική τους προς την κυβέρνηση τονίζουν ότι δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Την Τετάρτη ο Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Μυτιλήνη

Με τη γραμμή ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει «εθνική διάσταση» και «δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες» θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ ξεδιπλώνοντας σειρά πρωτοβουλιών για το θέμα καθώς στη Συγγρού είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις.

Σήμερα στις 11:30 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στο γραφείο του στη βουλή με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα προκειμένου να ενημερωθεί. Ενώ την Τετάρτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταβεί στην Μυτιλήνη προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και να ενημερωθεί για την προετοιμασία της δημιουργίας των hotspots.

Στη ΝΔ έχουν θορυβηθεί από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες καθώς η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί και εκτός Σένγκεν και ταυτόχρονα να μετατραπεί σε αποθήκη εκατοντάδων χιλιάδων –«ανεπιθύμητων» από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες- μεταναστών και προσφύγων. Μάλιστα ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε σημειώσει ότι οποιαδήποτε «οπισθοχώρηση» από την ισχύ της Σένγκεν θα σημάνει «διάβρωση του οικοδομήματος της ΕΕ».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση παρά την κριτική τους προς την κυβέρνηση ότι αντέδρασε αρχικά με «αμηχανία» και «ιδεοληψία» και στη συνέχεια ανέλαβε δυσβάσταχτες για τη χώρα δεσμεύσεις, θα πιέσουν προς την κατεύθυνση τήρησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί. Παράλληλα στη ΝΔ δείχνουν διατεθειμένοι να ανεβάσουν τους τόνους της κριτικής τους και για τη στάση των εταίρων τόσο σε ότι αφορά τις αξιώσεις τους από τη χώρα μας όσο και σε ότι αφορά τις απειλές για τη Σένγκεν, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν τις ευθύνες της Τουρκίας για τη στάση που κρατάει.

«Είναι ανάγκη να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το πρόβλημα δεν εξαντλείται στον έλεγχο των εισερχομένων. Το πρόβλημα αφορά πρωτίστως στην εγκατάστασή τους και σε αυτό έχουν υποχρεώσεις όλα τα κράτη της Ευρώπης» σημειώνουν χαρακτηριστικά στη ΝΔ.

Στην κατεύθυνση αυτή των πρωτοβουλιών του κ. Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για τη 15η Φεβρουαρίου η παράθεση γεύματος εργασίας στους πρέσβεις των 28 χωρών μελών της Ε.Ε., προκειμένου ο πρόεδρος της ΝΔ να επισημάνει κρίσιμες διαστάσεις του προβλήματος. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα γίνει πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 18 Φεβρουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα