Ψηφιακά οι επανεγγραφές μελών στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης μετά τα επεισόδια

Ψηφιακά οι επανεγγραφές μελών στη ΔΑΠ Θεσσαλονίκης μετά τα επεισόδια
Στιγμιότυπο από τις φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη συμπρωτεύουσα βρέθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Οι εγγραφές συνεχίζονται ψηφιακά. Αιχμές στελέχων της ΔΑΠ κατά όσων προκάλεσαν τα επεισόδια και υπονοούμενα περί υποκινητών

Απόφαση για συνέχιση μέσω ηλεκτρονικού συστήματος της διαδικασίας εγγραφής νέων μελών στα μητρώα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης  έλαβε το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ μετά τα επεισόδια που είχαν προκληθεί χθες στη συμπρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 30 – 40 στελεχών, που φέρονται να ανήκουν στο κομμάτι της νεολαίας που είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά το περσινό φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη (που κατέληξε στην παραίτηση του τότε γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου και του τότε προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, καθώς και στον αποκλεισμό των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο του κόμματος και την επανίδρυση της νεολαίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη), διαφώνησαν με τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών στα μητρώα της φοιτητικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη εκ του μηδενός.

Τα αίματα άναψαν, ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί και σπρωξιές και τελικά η διαδικασία διεκόπη. Καθώς οι διαφωνούντες δεν υποχώρησαν και προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια, ελήφθη η απόφαση να συνεχιστουν ψηφιακά οι εγγραφές.

Πηγές της γαλάζιας νεολαίας εξηγούσαν την απόφαση και μάλιστα άφηναν αιχμές κατά όσων προκάλεσαν τα επεισόδια και υπονοούμενα περί υποκινητών.

“Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της νέας εποχής για τη γαλάζια νεολαία, προχώρησε, από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, σε διαδικασία επανεγγραφών των μελών της. Άτομα που καθοδηγούνται από αιώνιους 40αρηδες φοιτητοπατέρες, που καπηλεύονται το όνομα και την ιστορία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, εμποδίζουν φοιτητές που επιθυμούν να εγγραφούν στα μητρώα μελών και παρακωλύουν την διαδικασία συστηματικά, για την εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων. Παρά την προσπάθεια του γραμματέα Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Μανδρίνου, να κατευνάσει τα πνεύματα, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία κανονικά, συγκεκριμένα άτομα συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα. Το εκτελεστικό γραφείο της ΟΝΝΕΔ, προκειμένου να ολοκληρώσει την εξυγίανση της νεολαίας, απαλλάσσοντάς την από νοσηρές νοοτροπίες και τακτικές του παρελθόντος, αποφάσισε, έπειτα από εισήγηση του γραμματέα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, την συνέχιση της διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικών εγγραφών”, ανέφεραν ειδικότερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα