Ρ. Αντωνοπούλου: 'Η απορρύθμιση της εργασίας άρχισε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ'

Στιγμιότυπο από την είσοδο των Υπουργών και Υφυπουργών για την συνεδρίαση του τυπουργικού συμβουλίου,Μ.Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την είσοδο των Υπουργών και Υφυπουργών για την συνεδρίαση του τυπουργικού συμβουλίου,Μ.Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στον εργασιακό τομέα

«Η απορρύθμιση της εργασίας άρχισε με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Δέχτηκαν να μειωθεί ο κατώτατος μισθός και ανέβασαν την ανεργία από 7% σε 27%. Ε, αυτοί δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο» δήλωσε στην εκπομπή " Αντίμετρα" με τους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη στο Ραδιόφωνο 24/7 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Απαντώντας στην κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση αύξησε τη μερική απασχόληση, είπε ότι το 2015 ο δείκτης ήταν στο 2,7%, το 2016 στο 2,3% και το 2017 στο 0,16%. «Άρα η κυβέρνηση έριξε τα ποσοστά της μερικής απασχόλησης» κατέληξε.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί», αλλά γίνονται προσπάθειες και από θέσεις που έχουν δημιουργηθεί, οι περισσότερες είναι πλήρους απασχόλησης.

Η κα. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση με το νομοθετικό της έργο δείχνει ότι υποστηρίζει την εργασία και μάλιστα ενθαρρύνει με προγράμματα χρηματοδότησης να γίνουν προσλήψεις στις επιχειρήσεις.

ADVERTISING

SHARE: