Ρ. Μακρή: Αυξήσεις, ξεπουλήματα, εγώ δεν πρόκειται να τα ψηφίσω

Ρ. Μακρή: Αυξήσεις, ξεπουλήματα, εγώ δεν πρόκειται να τα ψηφίσω
SOOC

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για βατή συμφωνία, που όμως περιλαμβάνει και σημεία με τα οποία διαφωνεί, τόνισε πως το μεγάλο μέρος του χρέους είναι επονείδιστο και συμπλήρωσε πως αν χρειαστεί θα ζητηθεί και η ετυμηγορία του λαού

«Έχω κάποιες ενστάσεις, ωστόσο είναι μια βατή συμφωνία. Όχι η καλύτερη που μπορούσε να προταθεί, αλλά είναι μια συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που προσπαθούσαν να μας περάσουν» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα FM”, ωστόσο σημείωσε πως έχει «κάποιες διαφωνίες με τον ΦΠΑ, γιατί είχα πει ότι δεν θα αποδώσει οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, και θεωρώ ότι πρέπει αντίθετα να μειωθεί και ειδικά στα τρόφιμα ή σε κάποιες περιοχές, όπως στα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία ή στα βόρεια σύνορα της χώρας».

Είπε ότι δεν συμφωνεί, επίσης, με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και προσέθεσε: «Είμαι ξεκάθαρη στο τι έχω πει, είναι μια πρόταση που κατατέθηκε αυτή, δεν έγινε δεκτή. ΟΛΠ, αυξήσεις, ξεπουλήματα, εγώ προσωπικά ως βουλευτής δεν πρόκειται να τα ψηφίσω».

Για τη διαγραφή του χρέους και το ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε «Το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους πηγαίνει πάρα πολύ καλά και υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για το μέρος του χρέους που είναι επαχθές. Επομένως, αν θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν μαζί μας τη διαγραφή του χρέους, καλώς. Αν δεν θέλουν, η χώρα θα προχωρήσει και υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Τελεσίγραφα και νομοθετήσεις με υποδείξεις, δεν περνάνε. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει να αποταθούμε στο λαό και να αποφασίσει πώς θέλουν να συνεχίσουμε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας με εντολή να προχωρήσει συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, και έχουμε αποδείξει τέσσερις μήνες τώρα ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε. Σας είπα ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και θα συνεχίσουμε σ' αυτούς, εφόσον ζητηθεί και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για το πώς θέλει να κυβερνάται».

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ADVERTISING

SHARE: