Ρέγκλινγκ: Σημαντικό ότι οι ελληνικές Αρχές κλείνουν το κεφάλαιο 'τρομο-δέματα'

Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Jul. 10, 2017. /          10 , 2017.
Eurogroup finance ministers meeting at the European Council in Brussels, Belgium on Jul. 10, 2017. / 10 , 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ανακουφισμένος από την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου που φέρεται να έστειλε τους φακέλους βόμβες στον πρώην πρωθυπουργό Παπαδήμο και σε άλλους αξιωματούχους δηλώνει ο επικεφαλής του ESM που ήταν και αυτός ανάμεσα στους παραλήπτες

Είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν το κεφάλαιο με τις αποστολές τρομο-πακέτων, έχοντας συλλάβει τον ύποπτο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι ένα από τα πακέτα αυτά είχε σταλεί και στον ίδιο, αλλά εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. «Γνωρίζω ότι ένα τέτοιο τρομο-πακέτο είχε σταλεί σε εμένα. Όπως άλλωστε και σε δεκάδες άλλους στην Ε.Ε.», σημείωσε και πρόσθεσε: «Εντοπίστηκε, ωστόσο, στο αεροδρόμιο της Αθήνας, οπότε δεν συνέβη οτιδήποτε.

Είμαι ευγνώμων που μαθαίνω ότι ο ύποπτος έχει πλέον συλληφθεί. Όταν επισκέφθηκα (στο νοσοκομείο) τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, τον κύριο Παπαδήμο, ο οποίος είναι καλός μου φίλος από την εποχή που υπηρετούσε ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος και ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χάρηκα που μού είπε ότι θα αναρρώσει πλήρως. Ήταν όμως πολύ σοβαρή επίθεση.b Υπήρξε, όμως, και ένα περιστατικό στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου μια γραμματέας τραυματίστηκε, επειδή άνοιξε μια από αυτές τις επιστολές. Οπότε θεωρώ ότι είναι σημαντικό που οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεύτερη προφυλάκιση για τον 29χρονο

ΕΛ.ΑΣ.: DNA του 29χρονου στο τρομοδέμα Παπαδήμου

Η κατάθεση του Παπαδήμου για το τρομοδέμα: 'Αισθάνθηκα πόνο, κάψιμο και είδα αίματα'

ADVERTISING

SHARE: