Ρελάνς Μητσοτάκη με νομοθετικές πρωτοβουλίες

Τρίτο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωαννίνα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
Τρίτο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωαννίνα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Με συγκεκριμένες άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα ζητήματα ασφάλειας ενώ αντίστοιχες δεσμεύσεις αναμένεται να αναλάβει για τα χρέη των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς τις τράπεζες και το δημόσιο μιλώντας στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ το απόγευμα στην Κρήτη

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιμείνει ιδιαίτερα απευθυνόμενος στους βουλευτές του, κατά την τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η ΝΔ θα κάνει «δυναμική και ταυτόχρονα υπεύθυνη αντιπολίτευση» και επέμεινε δίνοντας έμφαση πως ως κόμμα «είμαστε εδώ για να προβάλουμε το θετικό μας λόγο».

Στην κατεύθυνση αυτή τόσο με αφορμή τα προσυνέδρια της ΝΔ αλλά και την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση που προκύπτει από τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να συνδυάζει τις αιχμές της αντιπολιτευτικής του ρητορικής όπως πχ είναι το τελευταίο διάστημα τα ζητήματα εγκληματικότητας και δημόσιας τάξης αλλά και η καθημερινότητα του πολίτη στην οικονομία με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες διατυπώνοντας και συγκεκριμένες προτάσεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τη δέσμευσή του για κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου από μια κυβέρνηση της ΝΔ, προαναγγέλλοντας χτες ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την άμεση κατάθεση τροπολογιών τόσο για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου όσο και για την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Στην ίδια λογική σήμερα το απόγευμα από το βήμα του 4ου προσυνεδρίου της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προτείνει την αντικατάσταση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με μια νέα συμφωνία μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη. Το μέτρο που εισηγείται ο κ. Μητσοτάκης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες αφορά εν ενεργεία επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που λειτουργούν καθ’ όλα νόμιμα. Η ισχύς της συμφωνίας για τη ρύθμιση των χρεών μεταξύ τράπεζας και οφειλέτη θα επεκτείνεται και για τυχόν άλλα χρέη του οφειλέτη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από τη ρύθμιση εξαιρούνται, τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες για φοροδιαφυγή, απάτη σε βάρος του δημοσίου ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Βεβαίως αυτό είναι ένα μόνο σημείο από το πλέγμα μέτρων που θα παρουσιάσει για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την επανεκκίνηση της οικονομίας τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξειδικεύσει την πρόταση της ΝΔ για την επιστροφή του υπερπλεονάσματος και θα αναφερθεί αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο προτείνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στο πλαίσιο της διανομής του κοινωνικού μερίσματος στους πολίτες που περιλαμβάνει ακόμα το εφάπαξ επίδομα για την ανακούφιση των μακροχρόνια ανέργων αλλά την αποπληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες.

«Με την πρότασή της η ΝΔ επιχειρεί να διορθώσει αδικίες, να αιμοδοτήσει την ελληνική οικονομία που φυτοζωεί εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και κυρίως να ανακουφίσει τους οικονομικά ασθενέστερους», τονίζουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στον ΣΥΡΙΖΑ

ADVERTISING

SHARE: