Σακελλαρίδης: Η Αθήνα είναι έτοιμη να φτάσει σε συμφωνία ακόμη και τα επόμενα 24ωρα

Στιγμιότυπο από την αίθουσα της Ολομέλειας για την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την αίθουσα της Ολομέλειας για την έναρξη της προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως η ελληνική αντιπροσωπεία επιταχύνει τις εργασίες για να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατό

"Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Γι' αυτόν το λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους" συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μετά το Brussels Group διαπραγμάτευση

Εξάλλου, οι διαπραγματεύσεις δε θα γίνονται πια υπό τη σκέπη του Brussels Group, αλλά θα συνεχιστούν από τον υπουργό Eπικρατείας Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αλλά και όποιον άλλο οριστεί.

Για τα 450 εκατ. ευρώ κενό που θα προκληθεί από το ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα πάει ίσως στο 1%, θα βρεθεί ισοδύναμο από τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιο πιθανή είναι η μεταφορά προϊόντων από το 13% στο 23%, παρά αύξηση του μεσαίου συντελεστή στο 13%. (Η μόνη εγγυημένη πηγή για έσοδα).

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: Δεν ισχύει συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα 1%

Παππάς και Τσακαλώτος θα τρέξουν τα τελευταία μέτρα της διαπραγμάτευσης

ADVERTISING

SHARE: