Σαλμάς: Δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis

Σαλμάς: Δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη Novartis
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Σε άλλη γραμμή και πάλι o βουλευτής από την πρότασή του κόμματος του για την συγκρότηση Προανακριτικής. Δήλωσε ενοχλημένος από τη "λασπολογία" που επικρατεί στην πολιτική σκηνή

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στην υπόθεση Novartis τη στιγμή, όμως, που το κόμμα του ζητά τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων στον απόηχο των εξηγήσεων που του ζήτησε η ΝΔ για την απόφασή του να μην υπογράψει την πρότασης προανακριτικής, ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν χρειάστηκε να μιλήσει με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση.

Όμως στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά από τη γραμμή της ΝΔ δηλώνοντας ότι κατά την άποψη του κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis. «Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω για κανέναν αλλά οι πολυεθνικές του φαρμάκου δεν είχαν μπάτζετ για πολιτικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς.

Υπενθυμίζεται, όμως, ότι η ΝΔ καταγγέλλει εμπλοκή του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην υπόθεση και ζητά μάλιστα προανακριτική επιτροπή της Βουλής εναντίον του βάσει της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη Novartis. Η ΝΔ ζητά επίσης διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την πολιτική τους στο χώρο του φαρμάκου.

Ο κ. Σαλμάς πήρε όμως διακριτικές αποστάσεις και από τις αλληλοκατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για τις πολιτικές τους στο  χώρο του φαρμάκου. «Αυτή η λασπολογία με ενοχλεί. Δεν την ονειρεύτηκα έτσι την πολιτική» είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα