Σαλμάς: Δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από τις αρθροσκοπήσεις των 1.500 ευρώ

Σαλμάς: Δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο από τις αρθροσκοπήσεις των 1.500 ευρώ
Εξεταστική επιτροπή για την διερευνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014. Πέμπτη 14/9/2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε συκοφαντία στην Εξεταστική Επιτροπή και κάλυψε τον Μάκη Βορίδη. Ανέφερε ότι διαγνωστικό εργαστήριο συγγενών του έλαβε 276.000 ευρώ για τις αρθροσκοπήσεις.

Διαβεβαιώσεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν υπέστη καμία ζημία από την υπόθεση των υπερκοστολογημενών διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων που διενεργούνταν σε ιατρικό εργαστήριο συγγενών του, έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «συκοφαντική» και απείλησε μάλιστα με μηνύσεις όσους βουλευτές τον κατηγορούν ότι λειτούργησε ως αντιπρόσωπος αμερικανικής εταιρείας μηχανημάτων διαγνωστικής αρθροσκόπησης. Ο κ. Σαλμάς επιβεβαίωσε, πάντως, ότι εκατοντάδες εξετάσεις των 1.500 ευρώ διεξήχθησαν σε ιατρικό εργαστήριο συγγενών του αλλά σημείωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν υπέστη ζημία λόγω της εφαρμογής του μηχανισμού αυτόματης επιστροφής (clawback) στον ΕΟΠΥΥ. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι το εργαστήριο των συγγενών του που συστεγάζεται στο ιατρείο του έλαβε συνολικά 276.000 ευρώ για τις εκατοντάδες διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις που διενήργησε.

Ο κ. Σαλμάς κλήθηκε επίμονα από βουλευτές της πλειοψηφίας να τοποθετηθεί για το ποσό των 1.500 ευρώ που προβλέφθηκε ως αποζημίωση για τις αρθροσκοπήσεις (η κοστολόγηση μειώθηκε το 2016 σε 150 ευρώ συν 150 ευρώ για αναλώσιμα). Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει με αποτέλεσμα να του καταλογίσουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης ότι δεν απαντά ευθέως. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε, πάντως, ότι για την τιμή δεν ευθύνεται ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης ο οποίος υπέγραψε σχετική υπουργική απόφαση κατόπιν γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Απέδωσε αντίθετα τον προσδιορισμό των 1.500 ευρώ στο προβληματικό σύστημα των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ). «Ήταν στραβός ο γιαλός…» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης αναμένεται να καταθέσει στην Εξεταστική την ερχόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα