Σαμαράς: Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιστρέψει στην ύφεση

Σαμαράς: Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιστρέψει στην ύφεση

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάριου Σάλμα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ ιδεολογίας και πραγματικότητας. Διάλογοι με πολίτες και με γιαπωνέζα δημοσιογράφο. Τι είπε για τη στάση της ΝΔ απέναντι σε συμφωνία

“Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει επιστρέψει στην ύφεση . Πριν καν πάρει οποιαδήποτε μέτρο αυτή η κυβέρνηση μας εχει οδηγήσει στην ύφεση” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς , οποίος την ώρα της συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Υγείας Μάριου Σάλμα με τίτλο ” Θέμα ιδεολογίας ή όχι μονό”.

“Χωρίς ιδεολογία δεν υπάρχει πολιτική και χωρίς ρεαλισμό δεν υπάρχει κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν απασχολεί καθόλου αυτούς που δεν έχουν ιδέες η δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και θέλουν να επιβάλουν τις ιδεοληψίες τους” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς μιλώντας για την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ ιδεολογίας και πραγματικότητας. Έφερε άλλωστε ως παράδειγμα τη δική του κυβέρνηση η οποία όπως είπε αναγκάστηκε απο το 2012 να επιβάλλει φόρους ” παρόλο που αυτό ήταν αντίθετο με την ιδεολογία μας”.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος δήλωσε ” ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα καταστραφούμε όλοι μαζί. Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ούτε θα γονατίσουμε, ούτε θα υποκύψουμε σε κάποιους που θέλουν κάνουν τη χώρα Βουλγαρία.”

Ο κ. Σαμαράς έφθασε στο Κάραβελ μαζί με τη σύζυγο του Γεωργία. Πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο καθώς ο κ. Σαλμάς είχε προβεί σε κινητοποίηση (γεγονός που σχολίασε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας το χαιρετισμό του με το σχόλιο ” μοιάζει με συγκέντρωση Σάλμα εδώ”) τον πλησίασαν. Ηλικιωμένος κύριος ακούστηκε να του λέει “μην κάνεις πίσω” για να απαντήσει ο πρόεδρος της ΝΔ ” δεν κάνω πίσω με τίποτα”.

Την εκδήλωση παρακολουθούσε Γιαπωνέζα δημοσιογράφος, που έχει έλθει στη χώρα για να καλύψει το θρίλερ της διαπραγμάτευσης. Ρώτησε τον κ. Σαμαρά αν η ΝΔ θα στηρίξει μια συμφωνία. “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι πριν να το δούμε. Άλλα σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός” απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία Σαμαρά:

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σαλμάς έδωσαν ακόμη το παρών ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρεας Παπαμιμίκος ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μίλτος Βαρβιτσιώτης  οι βουλευτές της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Γιακουμάτος, Χ. Αθανασίου, Χρ. Κέλλας, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Βλάσσης, Σ. Βούλτεψη, Αν. Καραμανλή, Απ. Βεζυρόπουλος, Γ. Κεφαλογιάννης, Αν. Δημοσχάκης, Γ. Ανδριανός, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος και οι πρώην βουλευτές Ζ. Μακρή, Αντ. Μπέζας, Ηλ. Βλαχογιάννης, Αντ. Γκερέκου, Θ. Μωραΐτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα