Σαμαράς: Ο Παπαδήμος είχε πάρει τον φάκελο-βόμβα στο σπίτι του

Σαμαράς: Ο Παπαδήμος είχε πάρει τον φάκελο-βόμβα στο σπίτι του
Sooc

Τον Λουκά Παπαδήμο επισκέφτηκε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο Αντώνης Σαμαράς. "Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία"

Τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μετά την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης, επισκέφτηκε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη και τραυμάτισε τον κ. Παπαδήμο είχε φτάσει στο σπίτι του, αφού είχε περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας. Από εκεί, είπε, τον πήρε και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του.

«Είχε πάρει τον φάκελο αυτόν στο σπίτι του, και από το σπίτι του έφτασε στο αυτοκίνητο για να τον ανοίξει. Προφανώς με την όποια μέθοδο μεταχειρίστηκαν (τον φάκελο) οι τρομοκράτες, δεν εντοπίστηκε (κάτι ύποπτο) από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία ελέγχει αυτούς τους φακέλους. Δεν εντοπίστηκε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Το άνοιξε ο άνθρωπος και συνέβη ότι συνέβη» είπε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος του νοσοκομείου, ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε ότι «όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην κατάσταση του κ. Παπαδήμου, είπε ότι αισθάνεται από τη μία πλευρά άτυχος, από την άλλη τυχερός, γιατί τα χέρια του ήταν μακριά (από τον κορμό του) όταν άνοιξε το φάκελο και δεν υπήρξε βαρύτερος τραυματισμός, για παράδειγμα στην καρδιά, και πρόσθεσε πως έχει πληγές βαθιές στα χέρια και στο δεξί του πόδι.

Ερωτώμενος τέλος για το αν υπάρχουν ευθύνες για την επίθεση, είπε: «Δεν είμαι αρμόδιος να πω για ευθύνες. Εγώ ήρθα να του ευχηθώ».

Φωτό: Sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα