Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Σε κίνδυνο η συμπόρευσή μας με την Ευρώπη

Σαμαράς σε Παυλόπουλο: Σε κίνδυνο η συμπόρευσή μας με την Ευρώπη
Representatives of political, military, religious and cultural institutions and authorities payed their respects to the newly elected President of the Hellenic Democracy Prokopis Pavlopoulos, at the Presidential Palace, in Athens, on Mar. 14, 2015 / , , , . , 14 , 2015 Menelaos Myrillas / SOOC

Την ανησυχία του για την πορεία της χώρας, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος (Vid)

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και ενώ είναι σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup. Η συναντηση κράτησε μία ώρα.

Ο κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε στους κινδύνους εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τόνισε ότι στηρίζει τη θέση της χώρας σε αυτό.

“Λυπάμαι, κ. Πρόεδρε, που σας βλέπω κάτω από τις σημερινές δραματικές συνθήκες, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής, που είναι η σύμπλευση, η συμπόρευσή μας, με την Ευρώπη. Πράγμα που θα γινόταν πραγματικά ένας εφιάλτης για όλο τον ελληνικό λαό, για την αξιοπιστία της χώρας, για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά και για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που περνάει και η γειτονιά μας. Είμαι της άποψης- με πολύ μεγάλη θέρμη το υποστηρίζω- ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη, στο ευρώ κι ότι αυτή είναι μια θέση που για μας αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη εθνική «κόκκινη» γραμμή, που την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και ως εκ τούτου, καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει, πόσω μάλλον να τη βάλει σε κίνδυνο. Ήθελα να σας μεταφέρω, στο νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την άποψη αυτή”, είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, στα όρια των αρμοδιοτήτων του, ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

“Γνωρίζω την ιστορική διαδρομή και το ρόλο της ΝΔ σε ότι αφορά την πορεία στην Ευρώπη. Γνωρίζω τη δική σας αταλαντευτη προσήλωση. Γνωρίζω ότι θα κάνετε αυτό που σας αναλογεί για να διασφαλιστεί την πορεία της χώρας σε Ευρώπη και ευρωζώνη. Θα γίνω κουραστικός, αλλά η πλειοψηφία της βουλής που με εξέλεξε αλλά και ή εντολή που έδωσε ο λαός σε αυτή τη βουλή μου επιβάλλουν να διασφαλισω στα όρια των αρμοδιοτήτων μου αυτή την πορεία”, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα μιλήσει την Παρασκευή στα Τρίκαλα και την Δευτέρα στους Βιομηχάνους Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα