Σε δίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Σε δίκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης
78η ΔΕΘ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Eurokinissi

Παραπέμπεται να δικαστεί για πλημμελήματα που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες και για τη συμμετοχή του σε off shore εταιρείες

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνα αναμένεται να καθίσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο πρώην βουλευτής και αρχηγός του ΛΑΟΣ παραπέμπεται να δικαστεί για δύο πλημμελήματα που αφορούν σε ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και τη συμμετοχή του σε off shore εταιρείες, πράγμα που έρχεται σε αντιπθεση με σχετικό νόμο του 2010, ο οποίος απαγορεύει συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε τέτοιες εταιρείες.

Αξιζει να σημειωθεί ότι η αρχική ποινική δίωξη αφορούσε σε ανακριβείς δηλώσεις σε βαθμός πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετατροπή σε πλημμέλημα έγινε διότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Ανθρωποι του περιβάλλοντός του υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο, ο Γ. Καρατζαφέρης, στις επίμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής:

α) δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα,

β) δεν δήλωσε 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και

γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ. Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του, αλλά και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα