Σε εικονική αερομαχία έλαβε μέρος ο Αλέξης Τσίπρας

Σε εικονική αερομαχία έλαβε μέρος ο Αλέξης Τσίπρας

Το "Top Gun" του Αλέξη Τσίπρα πάνω από το Αιγαίο - Η επιλογή της τοποθεσίας δεν έγινε τυχαία

Στα δημοσιογραφικά γραφεία υπήρχε ένα κενό σε σχέση με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Πέμπτης.

Όπως γράφει σήμερα το Έθνος, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να κρατήσει μυστική -για εύλογο χρονικό διάστημα- την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα και την πτήση με μαχητικό F-16 που ακολούθησε-για ευνόητους λόγους ασφαλείας. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Θα σας πω τα πάντα για την πτήση. Είχε διάρκεια σχεδόν μία ώρα, πραγματοποιήθηκε πάνω από το Βορειανατολικό Αιγαίο και πέρασαν από τον Αη Στράτη, τη Χαλκιδική, τη Σκύρο, τη Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Η “αερομαχία” στη Λήμνο

Η πτήση δεν ήταν βόλτιτσα. Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικής άσκησης. Μάλιστα, πάνω από τη Λήμνο έλαβε μέρος σε εικονική αερομαχία, με την ταχύτητα και τους ελιγμούς να ανεβάζουν σε τεράστιο βαθμό την πίεση που δέχονταν στο κορμί τους ο πρωθυπουργός και ο πιλότος του F-16 στο οποίο επέβαινε. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν έγινε τυχαία, αφού εκεί σημειώνονται οι περισσότερες ελληνοτουρκικές εμπλοκές στην περιοχή.

Μοναδική εμπειρία

Αφού πήρε άρωμα αερομαχίας, ο πρωθυπουργός έχει πλέον ιδία άποψη για τις δυσκολίες και το μέγεθος των υπηρεσιών που προσφέρουν οι πιλότοι μας, όπως αναγνώρισε και με το παραπάνω στις δηλώσεις του αργότερα. Οι κατάσκοποι μου, μου μετέφεραν πως όταν προσγειώθηκαν ήταν κατενθουσιασμένος. Περιέγραψε την πτήση ως μία μοναδική εμπειρία, που μέσες, άκρες ήταν κινηματογραφική. Σαν την γνωστή ταινία Top Gun, που πρωταγωνιστούσε ο Τομ Κρουζ. Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά έτσι το μετέφρασαν οι παριστάμενοι. Πάντως, δεν έφυγε με άδεια χέρια, καθώς έλαβε ως αναμνηστικό το DVD με την πτήση του, που περιέχει εικόνες μέσα από το κόπτικ του μαχητικού, αλλά και από την μύτη του… 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα