Σε κέντρο φιλοξενίας στο Βέλγιο ο Μουζάλας

Σε κέντρο φιλοξενίας στο Βέλγιο ο Μουζάλας
Ο ΑΝΑΠΛ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή Lubbeek πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ι. Μουζάλας και ο Βέλγος ομόλογός του, Τ. Φρανκέν

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή Lubbeek του Βελγίου πραγματοποίησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας και ο Βέλγος ομόλογός του, Τεό Φρανκέν, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε συνέχεια της επίσκεψής, ο κ. Μουζάλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Τεό Φρανκέν και τη βελγική κυβέρνηση γιατί είχα τη δυνατότητα να βρίσκομαι εδώ και να δω τον τρόπο με τον οποίο η βελγική κυβέρνηση και ο Τεό προσωπικά αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες. Πρέπει να συνεργαστούμε, καθώς αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης, με 50.000 ανθρώπους παγιδευμένους στην Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό με τη βοήθεια της Ευρώπης. Έλληνες και Βέλγοι προσπαθούμε σκληρά από κοινού για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και πιστεύουμε ότι αποτελεί το κλειδί για τη λύση”.

Εξάλλου, σχετικά με την “παρεξήγηση”, όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Μουζάλας που υπήρξε μεταξύ του ιδίου και του Βέλγου ομολόγου του, δήλωσε ότι “το γεγονός ότι είμαστε σήμερα εδώ μαζί δείχνει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εργάζεται η Ευρώπη. Παρεξηγήσεις υπάρχουν, αλλά μπορούμε να τις ξεπερνάμε για να εργαστούμε προς μια κοινή λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης, για το καλό της Ευρώπης και σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. Αλλά πάνω από όλα, μαζί – ως ενωμένη Ευρώπη και όχι ως Βέλγιο, Ελλάδα ή άλλο κράτος-μέλος. Δεν υπάρχει συνεπώς παρεξήγηση και το αποδεικνύουμε».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα