Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την τρομοκρατία

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για την τρομοκρατία
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Για "μπαγιάτικες αθλιότητες" κατηγορεί την ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κίνηση του εκπροσώπου του κόμματος να μιλήσει για στελέχη της κυβέρνησης που "προσπαθούν ή βάζουν αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας"

Τελικώς, η… αναμενόμενη πολιτική κόντρα ξέσπασε με μία ημέρα καθυστέρηση, εξ αφορμής της τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Η ΝΔ επανέφερε σήμερα, με πολλαπλές παρεμβάσεις του εκπροσώπου της, το παλιό “αφήγημά” της περί διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στα Εξάρχεια, λέγοντας ότι επί “γαλάζιας” διακυβέρνησης “τα πράγματα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τώρα” και αποφαινόμενος ότι “ο έλεγχος έχει χαθεί”.

Ο πορτ παρόλ της ΝΔ υπογράμμισε  πως “τα τελευταία 2 – 2,5 χρόνια παρατηρούμε μία στροφή, η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου στον Δομοκό και για τις χαριστικές, ευεργετικές διατάξεις, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα να αποφυλακιστούν εγκληματίες και τρομοκράτες”.

“Ο ίδιος ο υπουργός μιλά για ένα διάλογο με αυτούς οι οποίοι κραδαίνουν τσεκούρια, όπλα και παρελαύνουν στα Εξάρχεια, με ένα ΚΕΠ αναρχικών το οποίο είναι εκεί πέρα 1,5 μήνα και κανείς υπουργός ή υπεύθυνος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να κάνει κάτι για αυτό”, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, υποστηρίζοντας πως “για όλο αυτό το διάστημα έχει να απολογηθεί η κυβέρνηση”.

“Δυστυχώς υπάρχουν δηλώσεις  στελεχών κομματιού της Αριστεράς, κάποιοι είναι και νυν βουλευτές, οι οποίοι προσπαθούν ή βάζουν αστερίσκους στην καταδίκη της τρομοκρατίας”, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, λέγοντας πως “οι δηλώσεις κάποιων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς μιλούν από μόνες τους, δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να τις ανακυκλώσω”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνες και επικίνδυνες δηλώσεις

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου δεν άργησε να έρθει και ήταν οξεία: “Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κικίλια είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες. Οι μπαγιάτικες αθλιότητες περί δήθεν σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες δεν χρήζουν σοβαρής απάντησης. 

Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της τρομοκρατίας δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικά παιχνίδια και πολιτική σπέκουλα. Η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και εγγυάται την ασφάλειά τους”, υπογράμμισε το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα