Σηκώνει τα χέρια η εταιρία κινητής για την e-ψηφοφορία

Σηκώνει τα χέρια η εταιρία κινητής για την e-ψηφοφορία
Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, the RC of the Democratic coalition, PASOK Political Council, the Executive Committee of DIMAR and Coordination of Citizens' Movements in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on September 8, 2016. / , . , , CARAVEL, , 8 2016. SOOC

Νέα προβλήματα εμφανίζονται για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς: Η τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος προβληματίζει την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που έχει δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει το έργο, ενώ τα “απόνερα” της δημόσιας σύγκρουσης φοβίζουν τα επιτελεία των υποψηφίων

Η μάχη χαρακωμάτων ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και τους υπόλοιπους υποψηφίους-καθένας από τη δική του σκοπιά- σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας συνεχίζεται, με τις δύο πλευρές να μην δείχνουν διατεθειμένες να βάλουν νερό στο κρασί τους. Την λύση αναμένεται να δώσει την Τετάρτη η εταιρία κινητής τηλεφωνίας που έχει δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο, καθώς η εισήγηση της σχετικά με το αν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας θα υποχρεώσει την επιτροπή Αλιβιζάτου να λάβει την τελική της απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, η εταιρία προσανατολίζεται στο να μην αποδεχθεί να αναλάβει το ηλεκτρονικό κομμάτι της ψηφοφορίας, εάν η οργανωτική επιτροπή επιμείνει να θέτει ως προϋπόθεση την ψήφο εξ αποστάσεως. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η πρόταση της θα είναι ανάλογη με τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στην εσωκομματική αναμέτρηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι λόγοι που επικαλούνται όσοι γνωρίζουν τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι κυρίως τεχνικοί λόγω του πρωτόγνωρου του εγχειρήματος, αλλά και θέμα διασφάλισης του κύρους της ίδιας της εταιρίας, σε περίπτωση που ορισμένοι καταφέρουν να σπάσουν τις δικλίδες ασφαλείας που θα έχει το σύστημα.

Την ίδια στιγμή, με την δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research να δείχνει ότι η προσπάθεια ενοποίησης του χώρου του Κέντρου αντιμετωπίζεται θετικά από τους πολίτες, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη των υποψηφίων που προβληματίζονται από την συνεχιζόμενη, δημόσια διένεξη σχετικά με τον τρόπο που τελικά θα κληθούν να ψηφίσουν οι πολίτες που δείχνουν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος να ανακοπεί η -έστω δημοσκοπικά- ανοδική πορεία της παράταξης, εξαιτίας μιας διαδικαστικής λεπτομέρειας, δεν είναι αμελητέος. Οι ίδιοι άνθρωποι συμπληρώνουν ότι για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ανασύνταξη της παράταξης, θα πρέπει η αντιπαράθεση να κινηθεί σε αυστηρά πολιτικά πλαίσια και όχι σε μάχη ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ των υποψηφίων.

Την καλύτερη δυνατή λύση, πριν εκραγεί η βραδυφλεγής βόμβα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, προσπαθεί να βρει ο Νίκος Αλιβιζάτος. Ο επικεφαλής της επιτροπής που έχει αναλάβει την διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης για την ηγεσία του νέου φορέα, έχει βρεθεί μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, την ώρα που οι υποψήφιοι δείχνουν να στυλώνουν τα πόδια τους και να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τα όσα έχουν προτείνει ως τώρα.

Οι προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής ώστε να γεφυρώσει τις αντιθέσεις, δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ακόμα και οι εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων που ήρθαν στην επιτροπή για να προσφέρουν λύσεις, ερμηνεύτηκαν από τα επιτελεία των υποψηφίων με τελείως διαφορετικό τρόπο. Παράλληλα, από την Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν να εννοηθεί πως ορισμένοι εκ των υποψηφίων διατηρούν καλύτερη επικοινωνία μαζί του, γεγονός που δυσκολεύει την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, την οποία θα δώσει -όπως όλα δείχνουν- την Τετάρτη η εταιρία που ενδιαφέρεται να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των εκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα