Σήμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα- Τι συζήτησαν στο πρόγευμα με τον Τσίπρα

Σήμα Μακρόν για επενδύσεις στην Ελλάδα- Τι συζήτησαν στο πρόγευμα με τον Τσίπρα
Andrea Bonetti

Η πορεία του ελληνικού προγράμματος, το μέλλον της Ευρώπης και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα ήταν στο μενού του προγεύματος Μακρόν- Τσίπρα. Το Γενάρη του 2018 η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου

Ένα ακόμη νεύμα από το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα:

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συζητήθηκαν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Andrea Bonetti

Αθήνα και Παρίσι επιμένουν στον κοινό βηματισμό ενόψει της συζήτησης που εκκρεμεί για τις απαραίτητες αλλαγές στην αρχιτεκτονική και την λειτουργία της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τους Γάλλους, εάν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι η Figaro επέλεξε στη συνέντευξη που της έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας να βάλει τίτλο για την ανάγκη αλλαγών στην Ευρώπη.

Από την ελληνική πλευρά εστιάζουν όμως ιδιαίτερα και στη στήριξη του Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα όχι μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε πιο… χειροπιαστό, δηλαδή επενδυτικό επίπεδο. Το “σήμα” Μακρόν για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πολύτιμο για την Αθήνα, που επιθυμεί αυτές τις ενέσεις επενδυτικότητας για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Και βέβαια η συζήτηση για το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018, την επόμενη ημέρα και την οριστική λύση για το χρέος. Δεν ήταν τυχαίο εξάλλου ότι μέσω της Figaro ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στους εταίρους ότι πρέπει να φανούν πιο γενναιόδωροι στο ελληνικό χρέος (επικαλέστηκε δε τη γαλλική πρόταση για το χρέος) και τόνισε ότι πρέπει να πρυτανεύσει η καλή θέληση στη διαμάχη ΔΝΤ- Ευρώπης. Και σε αυτό το θέμα, η Αθήνα περιμένει το Παρίσι να είναι για άλλη μία φορά σύμμαχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα