Σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία και τη χώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία και τη χώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής
Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου 2015 σε ειδικά διαμορφωμένο λευκό θόλο στην πλατεία Συντάγματος, Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Στη φωτογραφία ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εγκαινιάζει την έκθεση μαζί με την Αναστασία Παναγιωτακοπούλου, νικήτρια του Διαγωνισμού Ζωγραφιάς Galileo της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Ελλάδα, όπου ο ένας από τους δύο δορυφόρους Galileo φέρει το όνομα της. (EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη δίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

«Η αυριανή, είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία και τη χώρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενόψει της δίκης ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινά αύριο, Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης «η Χρυσή Αυγή δεν δικάζεται για τις ιδέες της», αλλά «για τις εγκληματικές ενέργειες των μελών της, για τη συστηματική υπονόμευση του Πολιτεύματος, λειτουργώντας ως παραστρατιωτική οργάνωση, καθώς και για την παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων, υποκινώντας και πρωτοστατώντας σε βίαιες και ρατσιστικές εγκληματικές ενέργειες».

Διαβάστε ακόμη: Κ ήρυγμα σοκ από πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής: Μιλά για ευγονική και τριτοκοσμικά σκουπίδια

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην «απαρέγκλιτη στάση» που -όπως σημειώνει- τήρησε ο ίδιος όταν το 2011 πρωτοεμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο, στάση, που σήμερα -σύμφωνα με τον ίδιο- δικαιώνεται. Διευκρίνισε ότι η απαγόρευση των «συσσιτίων μίσους» από τον δήμο Αθηναίων, καθώς και «οι βίαιες επιθέσεις που ακολούθησαν, αποτέλεσαν την απαρχή για την ποινική δίωξή της».

Τέλος, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «η δημοκρατική επαγρύπνηση δεν σταματά εδώ», καθώς, όπως είπε, πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων, «προκειμένου να περιθωριοποιηθεί πολιτικά η Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε ακόμη: Στο εδώλιο η Χρυσή Αυγή: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη δίκη του αιώνα

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα