Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει γκρίζες ζώνες

Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει γκρίζες ζώνες

"Η Συνθήκη της Λωζάνης, μέγα επίτευγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ισχύει και θα ισχύει στο διηνεκές", επανέλαβε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σημείωσε επίσης ότι "αν δημιουργηθεί προηγούμενο στην Κύπρο αυτό θα ισχύσει και για άλλες χώρες. Και ο νοών νοείτω"

Σκληρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε όσους αμφισβητούν τη Συνθήκη της Λωζάννης και την ελληνικότητα νησιών του Αιγαίου, με αφορμή και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κρήτη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ένωσης του νησιού με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την αντιφώνησή του στο γεύμα που παρέθεσαν στα Χανιά προς τιμήν του η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» επανέλαβε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης, μέγα επίτευγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ισχύει και θα ισχύει στο διηνεκές.

«Ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει περιθώριο για καμία γκρίζα ζώνη» τόνισε.

Διευκρίνισε ότι το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλήσεις και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις αυτές βάλλουν ευθέως κατά του Διεθνούς Δικαίου».

Τόνισε επίσης ότι «στις προκλήσεις δεν θα απαντήσουμε με προκλήσεις αλλά και δεν θα τις δεχθούμε. Οι προκλήσεις θα έχουν την απάντηση που πρέπει και όποια άλλη απάντηση χρειαστεί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε επίσης και στους εταίρους μας στην ΕΕ καλώντας τους γι’ άλλη μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως υπογράμμισε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ.

Επανέλαβε σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ότι δεν είναι αποδεκτή λύση με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις και τόνισε ότι «αν δημιουργηθεί προηγούμενο στην Κύπρο αυτό θα ισχύσει και για άλλες χώρες. Και ο νοών νοείτω».

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα