Σκληρή απάντηση ΥΠΠΕΘ σε Μητσοτακη: Η εμμονή με το άσυλο παίρνει μορφή πολιτικού αυτισμού

Σκληρή απάντηση ΥΠΠΕΘ σε Μητσοτακη: Η εμμονή με το άσυλο παίρνει μορφή πολιτικού αυτισμού
Το κτήριο του Υπουργείου παιδείας στο Μαρούσι,Τριτη 9 Μαϊου 2017 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) eurokinissi

Την επίσκεψη στο ΟΠΑ και την εμμονή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριακού Μητσοτάκη για κατάργηση του ασύλου, σχολίασε σε ιδιαίτερα καυστικό τόνο το ΥΠΠΕΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση

Της Μίκας Κοντορούση

Σκληρή και σε ιδιαίτερα δηκτικό τόνο η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και την δέσμευσή του μετά και τις επιθέσεις εναντίον φοιτητών με στόχο τη ληστεία, ότι το άσυλο θα καταργηθεί.

Στην απάντηση του υπουργείου επισημαίνεται ότι τα “πεζοδρόμια δεν προστατεύονται από άσυλο” , ενώ το υπουργείο επεσήμανε και ότι η εμμονή του Μητσοτάκη με το άσυλο “παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

“Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου.

Συμπεράσματα:

1. Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.

2. Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει.

3. Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σε σχετική δήλωσή του σημείωσε: “Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη”. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου και “ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές” .

Και κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο πανεπιστήμιο”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα