Σκουρλέτης: Και σε ιδιώτες η δυνατότητα λειτουργίας κέντρων αποτέφρωσης

Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on October 7, 2015. /      ( 3),  , , 07 , 2015.
Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on October 7, 2015. / ( 3), , , 07 , 2015. SOOC

Κάλεσμα για μέτωπο κατά του «σκοταδισμού» απεύθυνε ο υπουργός. Σε κλίμα συγκίνησης συζητήθηκε ερώτηση της Άννας Βαγενά, συζύγου του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη

Δυνατότητα και σε ιδιώτες να λειτουργούν κέντρα αποτέφρωσης θα παράσχει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πλήρους ανυπαρξίας αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα όπως απεκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κάλεσε μάλιστα όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συγκροτήσουν μέτωπο κατά των «σκοταδιστικών» δυνάμεων που αντιδρούν.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος μέσω ιδιωτών αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Βαγενά και συζύγου του εκλιπόντος τραγουδιστή ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί η σορός του. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι παρά την ύπαρξη σχετικού νομοθετικού πλαισίου οι Δήμοι δεν έχουν κατορθώσει να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια. «Τι εμποδίζει τους Δήμους να ιδρύσουν κέντρα αποτέφρωσης;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτραπεί η άσκηση του δικαιώματος αποτέφρωσης.

Από την πλευρά της η κυρία Βαγενά με δάκρυα στα μάτια ανέφερε ότι λόγω της ανυπαρξίας κέντρων αναγκάστηκε να αποτεφρώσει τη σορό του Λουκιανού Κηλαηδόνη στη Βουλγαρία και κατήγγειλε την ύπαρξη σκοταδιστικού "Μεσαίωνα" στην Ελλάδα. «Είναι δυνατόν να καταφεύγουμε στη Βουλγαρια;» διερωτήθηκε η βουλευτής και ξεκαθάρισε ότι το δικαίωμα στην αποτέφρωση δεν έχει καμία σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα. «Προσεύχομαι, κάνω τον σταυρό μου στην Παναγία…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Της συζήτησης προήδρευσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης ο οποίος εμφανίστηκε συντετριμμένος από το χαμό του πολυαγαπημένου τραγουδοποιού.

(Φωτογραφία: SOOC)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή

ADVERTISING

SHARE: