Σκουρλέτης: Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Με μεγάλο θετικό πρόσημο η συζήτηση στο Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης

«Η συζήτηση στο Eurogroup χθες έχει ένα μεγάλο θετικό πρόσημο. Πρέπει όμως να περιμένουμε και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να πέσουν χρήματα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης και έτσι θα καταλάβει ο κόσμος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αυτό δεν σημαίνει, πρόσθεσε, πως «τα πράγματα δεν παύουν να είναι δύσκολα», υπογράμμισε πως «ως δεδομένο πρέπει να έχουμε την επίτευξη των στόχων για το 2017 και το 2018» και συμπλήρωσε ότι «από κει και πέρα είναι η δυναμική της οικονομίας που θα διαμορφωθεί το 2017 για τα πλεονάσματα».

Στοίχημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες πολιτικές, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. Διαβεβαίωσε ότι «δεν πάμε για εκλογές», τόνισε πως «οι εκλογές δεν είναι στις επιλογές, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης... δεν είναι στο τραπέζι», εξηγώντας πως «η χώρα βρίσκεται σε μη κανονικότητα και γι' αυτό πάντα υπάρχει στη συζήτηση το θέμα των εκλογών... Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Χαρακτήρισε ως αντιεπενδυτική τη θέση που στηρίζει την αζέρικη εταιρεία στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ και έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα στελεχών της ΝΔ με τη SOCAR.

Σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και το σύστημα της απλής αναλογικής είπε ότι στόχος είναι «να μην συναθροίζονται πίσω από υποψηφίους και πρόσωπα - μικρογραφίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής» τοπικές προσωπικότητες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, αλλά υποχρέωνονται λόγω κομματικών συσχετισμών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup, Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Eurogroup: Ανάσα για το χρέος

ADVERTISING

SHARE: