Σκουρλέτης: Δει δη χρημάτων για την ανάπτυξη

Σκουρλέτης: Δει δη χρημάτων για την ανάπτυξη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Αντίμετρα των Στέφανου Τζανάκη και Γιώργου Μελιγκώνη μίλησε για έλλειψη πόρων για την χρηματοδότησης ενός αναπτυξιακού σοκ: το Δημόσιο δεν διαθέτει αρκετά χρήματα και οι ιδιώτες δεν αρκούν, ανέφερε χαρακτηριστικά

Την πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας μετά το 2009 υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επισήμανε κυρίως τη θεσμική διάσταση και δευτερευόντως την οικονομική.

«Το είχα πει στους εργαζόμενους ότι θα το κάναμε, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το κάναμε» είπε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την ανάγκη ενός αναπτυξιακού σοκ, τόνισε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν αρκεί. «Χρειάζεται μια δημόσια παρέμβαση με πόρους μέσα στην οικονομία, μείωση επιτοκίων και ρευστότητα από τις τράπεζες» σημείωσε, δηλώνοντας την απαισιοδοξία του για άμεσες παρεμβάσεις.

Ωστόσο, ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα έχουν φανεί επενδυτικές ευκαιρίες και σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα για να εκδηλωθούν επενδυτικά σχέδια.

Οι συμμαχίες

Υπογράμμισε ότι οι γερμανικές εκλογές θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον στην Ευρώπη. «Εάν η Γερμανία συνεχίσει την γερμανοκεντρική πολιτική θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αποδόμηση της Ευρώπης και την ακροδεξιά» είπε.

Για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ευρώπη και Ελλάδα, σημείωσε ότι η σοσιαλδημοκρατία επαναπροσδιορίζεται, ενώ για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε δεν έχει πολιτικό προσανατολισμό.

Για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέφερε ότι ήταν μια συνεργασία κάτω από ειδικές  συνθήκες και πρόσθεσε ότι στο μέλλον οι λόγοι αυτοί θα εκλείψουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα