Σκουρλέτης εναντίον Θεοδωράκη: Να ενημερώνεται πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις

Σκουρλέτης εναντίον Θεοδωράκη: Να ενημερώνεται πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις

Ο πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ σχολίασε τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με την υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση του ΣτΕ που να αφορά την Απόφαση που έλαβα ως υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 19 Αυγούστου, με την οποία διεκόπη μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”», σημειώνει σε δήλωσή του ο Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τις Σκουριές, το πρωί της Πέμπτης.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός ΠΑΠΕΝ, επισήμανε ότι «ο κ. Θεοδωράκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η “Ελληνικός Χρυσός” κατέθεσε αίτηση προς το ΣτΕ για ακύρωση της επίμαχης απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 4 Οκτωβρίου». Επιπρόσθετα, ότι «η εταιρεία ζήτησε την άμεση αναστολή εκτέλεσης της Υπουργικής Απόφασης, αίτημα που απέρριψε το ΣτΕ».

Επιπλέον, υπενθυμίζει στον κ. Θεοδωράκη ότι «κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα οφείλει να σέβεται τους νόμους, να μην αντιστρατεύεται το δημόσιο συμφέρον και να μην πλήττει το περιβάλλον. Πολύ περισσότερο, να μην εκβιάζει τους εργαζόμενους».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι «ο κ. Θεοδωράκης οφείλει να ενημερώνεται πριν κάνει δηλώσεις για τέτοια θέματα, διότι η άγνοια σε αυτό το επίπεδο συνιστά πολλαπλό κίνδυνο».

Την απόφαση την παίρνουν τα όργανα της Πολιτείας, όχι κομματικές επιτροπές

Θυμίζουμε πως ο Στ. Θεοδωράκης είχε αναφερθεί στο θέμα, λέγοντας πως η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι αυτονόητη σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Το δικαίωμα στην εργασία πρέπει να συνδυάζεται με την προστασία του Περιβάλλοντος κι αυτό το κρίνουν τα όργανα της πολιτείας. ‘Οχι οι κομματικές επιτροπές που το μόνο που ξέρουν είναι να υπερασπίζονται τις κάθε είδους συντεχνίες αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που παράγουν.

Ειδικά για την πρωτοβουλία Σκουρλέτη για αναστολή των εργασιών λίγες μέρες πριν τις εκλογές,  το Ποτάμι εκτιμά ότι έγινε για να χτυπηθεί ο προκάτοχος του Παναγιώτης Λαφαζάνης, αδιαφορώντας για τις δουλειές και τις ζωές 5.000 εργαζομένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα