Σκουρλέτης σε Πατούλη: Κάνεις προσωπική προπαγάνδα με χρήματα του Δημοσίου

Σκουρλέτης σε Πατούλη: Κάνεις προσωπική προπαγάνδα με χρήματα του Δημοσίου
Στιγμιότυπο από την συζητηση στην επιτροπή δημόσιας διοικησης της βουλής του Σ/Ν του υπουργείου εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Eurokinissi

Σκληρή αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση της μεταρρύθμισης Κλεισθένης Ι. Διαφοροποίηση Πατούλη από τη γραμμή της ΝΔ για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις.

Σκληρή επίθεση στον Γιώργο Πατούλη για την πανάκριβη διαφημιστική εκστρατεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κατά του «Κλεισθένη» που χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ των Ελλήνων φορολογουμένων εξαπέλυσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέψης κατά την ακρόαση φορέων για το σχέδιο Κλεισθένης Ι.

«Ξοδέψατε 300.000 ευρώ για να προσωπική προπαγάνδα. Δεν είναι δικά σας τα χρήματα αυτά» διεμήνυσε ο Πάνος Σκουρλέτης στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ υπονοώντας ότι η πανάκριβη καμπάνια εξυπηρετεί τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του κ. Πατούλη. Η καταγγελία του υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Πατούλη. «Ντροπή, Ντροπή ! Είστε λαϊκιστής υπουργέ» απάντησε επανειλημμένα ο κ. Πατούλης. «Να σέβεστε. Εδώ είναι Βουλή δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου» ανταπάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών.

Πατούλης: Όχι στο 1 προς 5 για τις προσλήψεις στους Δήμους

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί και νωρίτερα όταν ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τον κ. Πατούλη να ξεκαθαρίσει εάν συμφωνεί με τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διατήρηση της αναλογίας προσλήψεων/αποχωρήσεων στο 1 προς 5 έναντι της αναλογίας 1 προς 1 που θα φέρει η κυβέρνηση το 2019. «Οι δήμοι χρειάζονται περισσότερες προσλήψεις ακόμη από το 1 προς 1» είπε ο κ. Πατούλης διαφοροποιούμενος σαφώς από τη ΝΔ.

Ο κ. Πατούλης άσκησε παράλληλα οξύτατη κριτική στο σχέδιο Κλεισθένης Ι προειδοποιώντας ότι η απλή αναλογική θα προκαλέσει «ακυβερνησία». Ζήτησε, μάλιστα, να θεσπιστεί ελάχιστο εκλογικό ποσοστό (κατώφλι) για την εκπροσώπηση των υποψηφίων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αγοραστός: Η απλή αναλογική προκαλεί διχασμό

Κατά της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση τάχθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός ο οποίος προειδοποίησε ότι θα προκαλέσει διχασμό και ακυβερνησία. Επίσης κατήγγειλε ότι ο Κλεισθένης Ι δεν αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα