Σοκ στη ΝΔ από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Σοκ στη ΝΔ από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
43 , , , 4 2017 sooc

Αναμένεται νέα δήλωση Μητσοτάκη. Σχεδιασμό να σηκώσουν ζητήματα ασφάλειας και να ανοίξουν μέτωπο με την κυβέρνηση για την εγκληματικότητα και τη βία έχουν στη ΝΔ

Σοκ προκάλεσε στη ΝΔ το άκουσμα της είδησης της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανατρέποντας όλο το σχεδιασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αμέσως τα social media πλημμύρισαν με αναρτήσεις από τα στελέχη της ΝΔ που εξέφραζαν τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου, γιου του στελέχους της ΝΔ και πρώην βουλευτή Νώντα Ζαφειρόπουλου.

Η επίσημη αντίδραση αρχικά ήρθε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω ανάρτησής του στο twitter και εν συνεχεία με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Αν και οι πρώτες αντιδράσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως επί το πλείστον περιορίστηκαν στην έκφραση των συλλυπητηρίων προς τους οικείους του εκλιπόντα εντούτοις στην επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ έγινε η πρώτη νύξη για το πολιτικό ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης προετοιμάζοντας το έδαφος για να σηκώσει το ζήτημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει από τις αστυνομικές αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατό το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε με νόημα του γραφείο τύπου της ΝΔ με τη σημειολογία για «έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας» να μαρτυρά τις περαιτέρω προθέσεις του Μοσχάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που περιορίστηκε με τη χτεσινή του ανάρτηση να μιλήσει μόνο για τα αισθήματά του αναφορικά με το χαρακτήρα του εγκλήματος και το πρόσωπο του εκλιπόντα, θα προβεί σε νέα δήλωση σήμερα το πρωί και είναι στις προθέσεις του να πολιτικοποιήσει το θέμα ως προς τα ζητήματα «νόμου και τάξης».

Αν και στη ΝΔ δεν φαίνεται να έχουν διαφορετική εικόνα από αυτή που καταρχήν έχει γίνει γνωστή μέσω του δικαστικού ρεπορτάζ, ότι δηλαδή πρόκειται για έγκλημα που δεν εμπίπτει στο πεδίο της τρομοκρατίας, εντούτοις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός αυτό δεν αναιρεί τις κυβερνητικές ευθύνες ως προς την πολιτική της σε ζητήματα εγκληματικότητας και ασφάλειας. Και αυτά αναμένεται να εκφραστούν αργά ή γρήγορα από τη ΝΔ ανάλογα φυσικά και με την πορεία των αστυνομικών ερευνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα