Spiegel: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους η υπόθεση Novartis

Spiegel: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους η υπόθεση Novartis
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στη Μεταμόρφωση eurokinissi

"Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για το σοκ που θα προκαλούσε η υπόθεση στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα", αναφέρει το γερμανικό περιοδικό

“Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας” τιτλοφορείται άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, η έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακευτικής ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όμως όταν η δικογραφία έφτασε στη Βουλή, κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για το πόσο θα “ταρακουνούσε” την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Στα έγγραφα της δικογραφίας, αναφέρεται στο άρθρο, υπάρχουν σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς εναντίον υψηλόβαθμων συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών πολιτικών, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην ΥΠΟΙΚ και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην υπουργός Υγείας και Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με το Spiegel, η υπόθεση είναι πολύ  σημαντική για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρασ, ο οποίος, όπως αναφέρει, εξελέγη το 2015 υποσχόμενος να μεταρρυθμίσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, αναφέρει το άρθρο, “όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές, το σκάνδαλο Novartis μπορεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα για τον πρωθυπουργό, ειδικά αν επιλέξει τις εκλογές”.

Πηγή: Der Spiegel

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα