Σπίρτζης: Αν είχαμε πει τη σήραγγα ‘Κώστας Σημίτης’, θα ήταν όλα καλά

Σπίρτζης: Αν είχαμε πει τη σήραγγα ‘Κώστας Σημίτης’, θα ήταν όλα καλά
Παράδοση στην κυκλοφορία της σήραγγας της Κλόκοβας και το οδικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός", που εκτείνεται μέχρι το Κεφαλόβρυσο, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη την Μεγ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ειρωνικά σχόλια του υπουργού Υποδομών προς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις αντιδράσεις τους στο όνομα της σήραγγας "Ανδρέας Παπανδρέου" αλλά και για το "μποτιλιάρισμα" στην Ιόνια Οδό

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης τη στάση της ΝΔ του του ΠΑΣΟΚ και μερίδας των ΜΜΕ που διαμαρτυρήθηκαν για το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό καθώς και για την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» σε σήραγγα του εθνικού οδικού δικτύου.

«Πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί σ’ αυτήν την καταγγελία» είπε ειρωνικά από το βήμα της Βουλής ο κ. Σπίρτζης και απέδωσε τις αντιδράσεις στο ότι η κυβέρνηση είχε το θράσος να ονοματοδοτήσει τις σήραγγες με το όνομα του Νίκου Τεμπονέρα και του Ανδρέα Παπανδρέου. «Είναι ιεροσυλία. Αν τη λέγαμε, ας πούμε, «Κώστας Σημίτης», θα ήταν μια χαρά τα πράγματα» τόνισε δηκτικά απευθυνόμενος στον ερωτώντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. «Όταν βγείτε ξανά κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ να προχωρήσετε σ’ όλα αυτά τα έργα και να αλλάξετε και το όνομα της σήραγγας «Ανδρέας Παπανδρέου» συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης σε ανάλογο πνεύμα.

Απαντώντας δε στις αιτιάσεις για το μποτιλιάρισμα στην Ιόνια Οδό ο υπουργός Υποδομών μίλησε για προπαγάνδα. Ανέφερε, μάλιστα, ότι «τα επικοινωνιακά επιτελεία των Μέσων Ενημέρωσης που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ» συνήθως λένε κάθε μέρα το πρωί: «Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία και στημένη ιστορία». «Πρέπει να συνεχίσουμε τις καταγγελίες γιατί έγινε μποτιλιάρισμα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, που δεν έχει συμβεί ξανά ποτέ αυτό. Γιατί ολοκληρώθηκαν τα έργα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύθηκε δωρεάν διελεύσεις για τους μόνιμους κατοίκους, δωρεάν διέλευση για τους ΑΜΕΑ και γιατί επιχειρούν να βάλουν ηλεκτρονικά διόδια» τόνισε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναγνώρισε ότι η Ιόνια Οδός αποτελεί ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του “θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Δυτικής Ελλάδας, βάζοντάς την σε μια μεγάλη αναπτυξιακή τροχιά και αλλάζοντας τον οδικό, τουριστικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδος”. Κατήγγειλε, όμως, ότι ο Αγρίνιο μένει «εκτός νυμφώνος» της Ιόνιας Οδού αν και αποτελεί ένα  μεγάλο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδος με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα