Σπυράκη για τους οκτώ Τούρκους: Τυχοδιωκτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης

Σπυράκη για τους οκτώ Τούρκους: Τυχοδιωκτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης
ΑΘΗΝΑ-Συνέντευξη Τύπου έδωσαν η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτής ΑΚΌ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας και η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη,που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ ,με κεντρικό θέμα η πορεία απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της, ενώ εδώ και εβδομάδες δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την έκδοση των οχτώ, αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Η ΝΔ επιμένει στο ερώτημα που είχε θέσει εδώ και μέρες για το ποιος δηλαδή είναι ο λόγος που η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα αναίρεσης της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου  για τη χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των 8 τούρκων αξιωματικών, ενώ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι έχει αποδεχτεί το αίτημα Ερντογάν για έκδοσή τους στην Τουρκία.

Με δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τονίζει ότι «Η κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», υπογραμμίζει μάλιστα ότι «οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος» και παράλληλα επισημαίνει σε σχέση με το αίτημα της κυβέρνησης για αναίρεση του ασύλου στον έναν εκ των οχτώ τούρκων στρατιωτικών ότι «η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της».

«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ  ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.» καταλήγει η κα Σπυράκη.

Σε απάντηση προς την κ. Σπυράκη προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος

“Η κα Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κα Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Η κα Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα