Σπυράκη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

Σπυράκη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών
Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία θα κάνει το καλύτερο δυνατό για το εθνικό συμφέρον της χώρας ανέφερε η κα Σπυράκη. Ο Μητσοτάκης εργάζεται για μια γενναία ρύθμιση του χρέους είπε σχετικά με το αυριανό Eurogroup.

Στην καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στη βουλή από την κυβέρνηση Τσίπρα εμμένει η Νέα Δημοκρατία, με τη Μαρία Σπυράκη να αρκείται στην επισήμανση πως η ΝΔ όταν αναλάβει την εξουσία θα πράξει το καλύτερο δυνατό για τα συμφέροντα της χώρας  

«Η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» σημείωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Η κ. Σπυράκη τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποδέχθηκε μία «κακή» συμφωνία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχθηκε ότι δεν είχε αποδεχθεί καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση. Αποδέχθηκε “μακεδονική γλώσσα”  και “μακεδονικό έθνος”. Η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία», υπογράμμισε η Μαρία Σπυράκη, σημειώνοντας ότι, όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα πράξει το καλύτερο δυνατό για τα συμφέροντα της χώρας.

Παράλληλα τόνισε ότι «έχει γίνει μεγάλη ζημιά από την υπογραφή στις Πρέσπες. Επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που πανηγυρίζει η άλλη πλευρά. Εμείς είμαστε εδώ, για να διαφυλάσσουμε το εθνικό συμφέρον. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα». Ενώ επανέλαβε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, εντός και εκτός συνόρων λέει τα ίδια», καλώντας το δημοσιογράφο της FAZ «να ελέγξει τις πηγές του».

Σε ότι αφορά τις αποδοκιμασίες κυβερνητικών στελεχών και τις δηλώσεις Κοντονή αλλά και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ακροδεξιά στοιχεία και στελέχη της ΝΔ προκαλούν «στημένα» επεισόδια η Μαρία Σπυράκη σημείωσε ότι η ΝΔ καταδικάζει όλες τις μορφές βίας. «Σεβόμαστε τις διαμαρτυρίες των πολιτών αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουμε ανοχή στη βία σε καμία μορφή της» είπε.

Αναφορικά με το Eurogroup της 21ης Ιουνίου η Μαρία Σπυράκη επεσήμανε ότι η ΝΔ εργάζεται προς για την καλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διεθνείς επαφές του αναδεικνύει την ανάγκη μίας γενναίας ρύθμισης για χρέος, προσθέτοντας ότι το 4ο Μνημόνιο, με τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου, είναι εδώ με μέτρα βαριά.

Τέλος για την υπόθεση Κουφοντίνα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι «είδαμε την υποδοχή του τρομοκράτη από τον επικεφαλής του Ρουβίκωνα, η ΝΔ θα αλλάξει το νόμο. Ο Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του. Δεν έχει παραδώσει το όπλο και τη γραφομηχανή της 17 Νοέμβρη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα