Σπυράκη καλεί ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει άμεσα πρόταση για προανακριτική για τη Novartis

Σπυράκη καλεί ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει άμεσα πρόταση για προανακριτική για τη Novartis
H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη eurokinissi

Να κάνει το επόμενο βήμα κάλεσε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, εμμένοντας στις καταγγελίες για σκευωρία σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι θα κάνει η ΝΔ με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Τι απάντησε στο αν τίθεται θέμα για Άδωνι στην αντιπροεδρία της ΝΔ

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει η ΝΔ θέλοντας να τεκμηριώσει ότι πρόκειται για σκευωρία της κυβέρνησης προκειμένου να «σπιλώσει» την αξιωματική αντιπολίτευση. ««Ζητάμε την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την καλύτερη και την ταχύτερη. Κατανοώ την δύσκολη θέση της κυβέρνησης και απορώ γιατί γίνονται τόσες συσκέψεις. Πρέπει 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψουν συγκεκριμένες κατηγορίες προκειμένου να υπάρξει σύσταση προανακριτικής επιτροπής» τόνισε η Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καλώντας την κυβέρνηση να κάνει το επόμενο βήμα. 

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ παρέθεσε μια σειρά από γεγονότα και την ακολουθία τους όπως περσινή ομιλία Τσίπρα στη βουλή για τη Novartis, την παραίτηση της εισαγγελέως Ράϊκου καθώς και τα όσα έχουν διαμειφθεί από τη Δευτέρα και τόνισε ότι «το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εξαντλείται στη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης. Κάποιοι υπουργοί που είναι τώρα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν όπως και κάποιοι άλλοι φιλικά διακείμενοι προς την κυβέρνηση απουσιάζουν».

Η κα Σπυράκη δεν διευκρίνισε σε ποια άλλα πρόσωπα αναφέρεται και στην ερώτηση αν αυτό αφορά και τον κ. Καραμανλή σημείωσε ότι «δεν νομίζω ο κ. Καραμανλής να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επεσήμανε ότι «η κα Τουλουπάκη φαίνεται να έχει πέσει σε ονόματα πολιτικών προσώπων αρκετά νωρίτερα από τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή και παρά την επιμονή της με το να ζητά από αμερικανικές αρχές δεν απέδωσε κάποια άλλα στοιχεία».

Επέμεινε δε, στην επισήμανση ότι με το σκάνδαλο Novartis η κυβέρνηση επιδιώκει και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και ανέφερε: «προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην οδηγήσει την Ελλάδα σε κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Πολωνία, που κατηγορείται ότι η εκτελεστική εξουσία, παρενέβη στη δικαστική.  Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδες ζήτημα και η Πολωνία είναι παράδειγμα προς αποφυγήν».

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες η ΝΔ αναμένεται να ζητήσει να καταθέσουν επώνυμα –εφόσον προχωρήσει η κοινοβουλευτική έρευνα- κάτι το οποίο μπορεί να το αποφασίσει αρμόδιο δικαστικό όργανο. Ερωτηθείσα σχετικά η κα Σπυράκη διευκρίνισε χαρακτηριστικά: «ότι λέει ο νόμος. Εμείς υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική καταθέτουν συμπληρωματικά» στους επώνυμους μάρτυρες.

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα για να παραδώσουν το κομματικό τους αξίωμα όσοι αναφέρονται στην δικογραφία όπως πχ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης η κα Σπυράκη σημείωσε: «Πρόκειται για μια σκευωρία και μια επιχείρηση σπίλωσης. Αν απαντήσω είναι σαν να αποδέχομαι ότι έπιασε η επιχείρηση σπίλωσης».

Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Ερωτηθείσα η κα Σπυράκη να σχολιάσει τη δεύτερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα απάντησε ότι «η κυβέρνηση μεθοδεύει την αποφυλάκιση Δημήτρη Κουφοντίνα δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα