Σπυράκη: Ο ανασχηματισμός έδειξε “αδύναμο πρωθυπουργό”

Σπυράκη: Ο ανασχηματισμός έδειξε “αδύναμο πρωθυπουργό”
H εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη eurokinissi

Τι είπε για Σαλμά και γιατί η ΝΔ ενώ ζητούσε έξοδο από την κυβέρνηση για Κουρουμπλή, Καμμένο, Ξανθό και Πολάκη δεν κάνει το ίδιο με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τα άλλα στελέχη που ελέγχονται για τη Novartis. Η δήλωση Γιούνκερ για τη Μακεδονία δεν βοηθά

“Αδύναμο πρωθυπουργό” χαρακτήρισε η Μαρία Σπυράκη τον Αλέξη Τσίπρα καθώς όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών “ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να βγάλει από την κυβέρνηση υπουργούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα” κατονομάζοντας τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παύλο Πολάκη και Αντρέα Ξανθό για τους οποίους η ΝΔ κατέθεσε χτες πρόταση για προανακριτική για ποινικές ευθύνες στο σκάνδαλο της Novartis, αλλά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Την ίδια ώρα πάντως σε ερώτηση για το πώς η ΝΔ ζητάει παραιτήσεις ή αποπομπές για κυβερνητικά στελέχη και δεν κάνει κάτι αντίστοιχο με τα δικά της στελέχη που κατέχουν κομματικά και βουλευτικά αξιώματα ενώ έχουν ήδη παραπεμφθεί σε προανακριτική η Μαρία Σπυράκη ουσιαστικά δεν απάντησε, ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τους υπουργούς, Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολλάκη. Υπάρχουν, ανέφερε, έγγραφα μέσα από τα οποία  καταγγέλλεται ζημία του δημοσίου 40 εκατομμυρίων ευρώ και επιβάρυνση 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους ασφαλισμένους.

Παράλληλα η Μαρία Σπυράκη επιχείρησε να κλείσει το θέμα Σαλμά παραπέμποντας στη δήλωσή του ότι δεν διαφωνεί με την ουσία της πρότασης της ΝΔ αλλά δεν υπέγραψε μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας, επειδή ο ίδιος έχει παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή. 

H εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επανέλαβε ακόμη τα όσα είπε χτες για την υπουργοποίηση Κουβέλη λέγοντας ειρωνικά ότι “ήταν δίκαιο έγινε πράξη” και συμπλήρωσε ότι “τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα”.

Η δήλωση Γιούνκερ για τη “Μακεδονία” δεν βοηθά

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Κομισιόν ο οποίος αποκάλεσε την FYROM Μακεδονία η κ. Σπυράκη είπε ότι “Η δήλωση του κ. Γιούνκερ δεν βοηθά. Η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι FYROM. Ο πρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο προκύπτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση σιωπά;”.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό συνολικά η κα Σπυράκη τόνισε ότι “η άλλη πλευρά αποκλείει κάθε είδους αλλαγή στο Σύνταγμά της. Δικαιώνεται έτσι η ΝΔ που είχε θέσει από την αρχή σαν προϋπόθεση για την διαπραγμάτευση την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών”. Προκύπτει το ερώτημα, είπε ακόμη, “τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;”, και έκανε την εκτίμηση ότι υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης αναζητά τρόπους να βγει από το αδιέξοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα