Σπυράκη: Ζητά εξηγήσεις από Τσίπρα για την ονομασία της πΓΔΜ

Σπυράκη: Ζητά εξηγήσεις από Τσίπρα για την ονομασία της πΓΔΜ
Δόθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, έκτακτη συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας από την εκπρόσωπο τύπου κυρία Μαρία Σπυράκη και τον Τομεάρχη Αμύνης κ. Βασίλη Κικίλια, με θέμα τις νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Πάνος Καμμένος (EUROKINISSI//Γιάννης Παναγόπουλος) Ευρωκίνηση

Αποπομπή Κοντονή για την κόντρα με τη Δικαιοσύνη και σταθερά στο στόχαστρο η κυβέρνηση  …για όπλα του «μεσάζοντα» στον ISIS το 2014.

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό ζητάει η ΝΔ αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Βελιγράδι για την ονομασία της πΓΔΜ. Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «η εθνική θέση διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι για μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι εννοεί με τη δήλωσή του ότι “ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες”».

Στο μεταξύ η ΝΔ επιμένει στην αποπομπή Κοντονή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, που ζήτησε με αφορμή την κόντρα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση» με αφορμή την άρνηση των δικαστών για δημοσιοποίηση των ποθέν έσχες τους.

«Η δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο δικαιοσύνης και αυτό είναι ένα σοβαρό θεσμικό πρόβλημα» είπε η κα Σπυράκη και αναφερόμενη σε παλιότερες δηλώσεις της κυβέρνησης για «θεσμικά εμπόδια» με αφορμή αποφάσεις της δικαιοσύνης υποστήριξε ότι «αυτός είναι ο λόγος που ζητήσαμε την αποπομπή του κ. Κοντονή».

Την ίδια ώρα η ΝΔ επιμένει στο ζήτημα του «μεσάζοντα Παπαδόπουλου» βάζοντας σταθερά στο στόχαστρο την κυβέρνηση καλώντας να δώσει εξηγήσεις για όπλα που εντοπίστηκαν με βάση εκθέσεις της ΕΕ το 2014 στη Ράκα της Συρίας και στον ISIS. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν σε αυτή οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Παράλληλα, δια την εκπροσώπου της, Μαρία Σπυράκη, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει ότι το ζήτημα Καμμένου «δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να διαλευκανθεί ως το τέλος» με την κα Σπυράκη να τονίζει ότι «ο κ. Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας όπλα του οποίου βρέθηκαν στον Isis. Καταγράφεται στο σύστημα αντιμετώπισης λαθρεμπορίου όπλων ως κατασκευαστής σφαιρών που κατέληξαν στη Ράκκα. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω. Ήλεγξε ή όχι η κυβέρνηση τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. Ζητάμε από τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να προσέλθουν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας. Ζητάμε την άμεση σύγκληση της επιτροπής», τόνισε η κ. Σπυράκη, δίνοντας στη δημοσιότητα την έκθεση της ΕΕ με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014.

Στο ερώτημα ότι τότε στην κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και μια ελληνική εταιρεία έκανε εμπόριο όπλων η κα Σπυράκη ανέφερε ότι «δεν κάναμε δουλειές με κ. Παπαδόπουλο και δεν είχαμε κανένα λόγο να αναζητήσουμε τίποτα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα