Στ. Παππάς: Έχει αναδειχθεί το δίλημμα Δημοκρατία ή αγορές

Στ. Παππάς: Έχει αναδειχθεί το δίλημμα Δημοκρατία ή αγορές
Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα των εργασιών στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Τρία ιστορικά παραδείγματα που η χώρα την πάτησε σκληρά όταν αγνόησε τους διεθνείς συσχετισμούς επικαλέστηκε στην παρέμβαση του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς

“Δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδιασμό χωρίς να βλέπουμε το διεθνές περιβάλλον” ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Παππάς και επικαλέστηκε τρία ιστορικά παραδείγματα που η χώρα την πάτησε σκληρά όταν αγνόησε τους διεθνείς συσχετισμούς.

Η πρώτη φορά ήταν το 1922, η δεύτερη φορά στο εμφύλιο και η τρίτη φορά το 1974 στο Κυπριακό. Την τέταρτη φορά, όπως είπε, η Ελλάδα την απέφυγε το 2015.

“Αν ακούγαμε τις Ερινύες θα είχαμε βγει από το ευρώ”, σημείωσε και τόνισε πως “χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα κοινό σχέδιο της αριστεράς.

Επανέλαβε πως το ζητούμενο η θεσμική κυριαρχία επάνω στους δημοκρατικούς θεσμούς. Ως εκ τούτου υπογράμμισε ότι αναδεικνύεται το δίλημμα Δημοκρατία ή αγορές και συμπέρανε ότι χρειάζεται μια νέα διευθέτηση για να απαντήσει σε αυτό το δίλημμα.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ενώ υπήρξε και κριτική από στελέχη του κόμματος, σημειώνοντας πως “ηττηθήκαμε πολιτικά…Εχουμε μια μονομέρεια, δίνουμε εντύπωση στην κοινωνία οτι μας ενδιαφέρει ο δημόσιος τομέας την ωρα που διαλύονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σημείωσαν πως “το παράλληλο πρόγραμμα σκόνταψε στις απαιτήσεις, πρέπει να αποφασίσουμε τι κόμμα θέλουμε: ουρά της κυβερνησης ή να στήσει την κυβέρνηση, να συναντηθούμε στο δρόμο στις πλατείες με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα