Στ. Θεοδωράκης: ‘Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση’

Στ. Θεοδωράκης: ‘Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση’
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία έπειτα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη , την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από «μικρές επαναστάσεις που μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, προϋποθέτουν ότι είναι ανάγκη να «φύγουμε από συντηρητικές λύσεις, όπως αυτές που υπηρετούν 30 μήνες τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να επιλέξουμε λύσεις που βλέπουν μπροστά, χωρίς αριστερές και δεξιές παρωπίδες».

Τις λύσεις αυτές μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:«Ούτε μπροστά και αριστερά, ούτε μπροστά και δεξιά. Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την επίκληση συνθημάτων, καθώς «η λεωφόρος του λαϊκισμού ήταν πάντα μεγάλη στη χώρα μας, αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε χαράδρα που κατάπιε τα πάντα».

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε στον κ. Τσίπρα την αναφορά του πρόσφατα στο ΣΕΒ «να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις», «να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές» -όπως ανέφερε-, υποστηρίζοντας: «Σε ποιους απευθύνεστε; Στη μισή κοινωνία που αποκαλούσατε προδότες; Εκτός αν μιλάγατε στους υπουργούς σας; Στον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη», και συμπλήρωσε: «οι χυδαίες γραβάτες που αναρτά ο κ. Καμμένος για να γιορτάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι υβριστικές, δήθεν μαντινάδες, του κ. Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι μια κακιά στιγμή. Είναι μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με την αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, στους φανατικούς, στους ακραίους και να τους πουν: σαν και εσένα είμαστε. Μην κοιτάς τα υπουργικά μας προνόμια, δες πόσο αντισυστημικός είμαι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα