Στα 800 εκατομμύρια ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου συζητήθηκαν οι 23 προσφυγές για το σύνολό του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/16) από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις., την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου συζητήθηκαν οι 23 προσφυγές για το σύνολό του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/16) από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις., την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε οικονομικά αδύνατες ομάδες του πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους

Στα 800 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα που θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού έως το τέλος του έτους. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο» αναφορικά με το ύψος του ποσού που θα διανεμηθεί λόγω της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος στον φετινό προϋπολογισμό συγκριτικά με τον στόχο που είχε τεθεί.

Ως γνωστόν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπεται ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος θα ανέλθει στο 2,21% του ΑΕΠ έναντι 1,75% που ήταν ο αρχικός στόχος. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουτεντάκης το μέρισμα θα καταβληθεί για δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης και είναι αυξημένο κατά 27% σε συγκριτικά με το ποσό των 630 εκατομμυρίων ευρώ που είχε διατεθεί πέρυσι προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο είχε προέλθει επίσης από την υπέρβαση του στόχου του προϋπολογισμού για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πώς ακριβώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος του έτους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται ένα μέρος του ποσού αυτού να απονεμηθεί σε δικαιούχους του Εισοδήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επίσης προς αναπτυξιακές δράσεις μεταξύ των οποίων ενδεχομένως να είναι και η εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Επίσης. ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής δήλωσε ότι «η επίτευξη των στόχων τα τελευταία τρία χρόνια έχει συνδυαστεί και με μία σειρά από παρεμβάσεις που είναι καινοτόμες στην κοινωνική πρόνοια, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που για πρώτη φορά διατέθηκε συνολικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Οι θυσίες πιάνουν τόπο', το μήνυμα Μαξίμου

'Ανοίγει' το κοινωνικό πακέτο

ADVERTISING

SHARE: