Στα παλιά του λημέρια, στον Περισσό, ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό

Στα παλιά του λημέρια, στον Περισσό, ο Κοτζιάς για το Σκοπιανό
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς eurokinissi

Τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και την τριμερή της Βιέννης, ξεκινά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών. Με το γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα το πρώτο ραντεβού

Στις 12 το μεσημέρι θα περάσει το κατώφλι του Περισσού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ξεκινώντας από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ το γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το Σκοπιανό, μετά και την τριμερή συνάντηση που είχε στη Βιέννη, την περασμένη Παρασκευή, με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, και τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να δει τον Νίκο Κοτζιά και ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, πιθανότατα τη Μ. Τρίτη.

Αν και η ενημέρωση αφορά το Σκοπιανό, ο υπουργός εξωτερικών θα απαντήσει σε όποια θέματα της αρμοδιότητάς του του θέσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή για τα ελληνοτουρκικά μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα