Σταμάτης: Η κυβέρνηση Σαμαρά δικαιώθηκε γρηγορότερα από τις προβλέψεις

Σταμάτης: Η κυβέρνηση Σαμαρά δικαιώθηκε γρηγορότερα από τις προβλέψεις
Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης, τονίζοντας μςταξύ άλλων πως "δεν λειτουργεί με όρους πολιτικής, αλλά με όρους χαρτοπαιχτικής λέσχης"

Για δικαίωση της κυβέρνησης Σαμαρά πιο γρήγορα «από ό,τι θα μπορούσε κανείς να προβλέψει», κάνει λόγο σε συνέντευξή του στη Real News ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, βουλευτής και πρώην υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης.

«Χωρίς να ισχυρίζομαι πως δεν έγιναν και λάθη, η Ελλάδα είχε αρχίσει να επανέρχεται σε μια κανονικότητα και τα σημάδια ανάκαμψης ήταν πια ορατά στην οικονομία και στην κοινωνία», υποστηρίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Όμως, ο κ. Σαμαράς δικαιώθηκε και σε ένα ακόμη θέμα. Στην προειδοποίηση που είχε απευθύνει, πριν από τις εκλογές του 2015, για ό,τι επρόκειτο να ακολουθήσει αν κέρδιζε τις εκλογές ο κ. Τσίπρας», συμπληρώνει ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο οποίος, ως μόνο επίτευγμα της παρούσας κυβέρνησης, παραθέτει «την απομυθοποίηση της Αριστεράς και την καταδίκη του χυδαίου λαϊκισμού».

Σε σχόλιό του ειδικά για το θέμα της αξιολόγησης, ο Δ. Σταμάτης αναφέρει πως έχει την αίσθηση πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια εν εξελίξει επιχείρηση “ολικής επαναφοράς” των όσων ζήσαμε το καλοκαίρι του 2015». Ενώ εξαπολύει στο σημείο αυτό, επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου, γιατί, όπως υποστηρίζει, «δεν λειτουργεί με όρους πολιτικής, αλλά με όρους χαρτοπαιχτικής λέσχης. Ρισκάρουν, μπλοφάρουν και ποντάρουν με μοναδικό στόχο την προσωπική πολιτική τους επιβίωση». Και, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο, «η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο», ενώ, παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για την επαναφορά της συζήτησης περί Grexit.

Σε ερώτηση, τέλος, για τα υψηλά πλεονάσματα, ο υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά απαντά ως εξής: «Καμία χώρα δεν μπορεί να επιτύχει τόσο υψηλά πλεονάσματα και για τόσο μεγάλο διάστημα, όπως αυτά που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει, με πολύ καθαρό τρόπο, τη δέσμευσή του να επαναδιαπραγματευθεί αυτή τη συμφωνία για τα πλεονάσματα, σε πιο ρεαλιστική βάση. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, όταν το αίτημά μας θα συνοδεύεται από ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και από τη σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική συμπεριφορά μιας δικής μας κυβέρνησης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα