Σταμάτης: Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός, άνοιξη του 2017

Σταμάτης: Ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός, άνοιξη του 2017
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απάντηση του στενού συνεργάτη του Σαμαρά στον ισχυρισμό Τσακαλώτου περί υπονόμευσης Μητσοτάκη. «Ξυπνάτε-κοιμόσαστε με το Σαμαρά γιατί έχει βάλει ψηλά τον πήχη» είπε ο κ. Σταμάτης και μίλησε για "απειλή".

Απάντηση στον ισχυρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί υπονόμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά έδωσε στη Βουλή ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης και προέβλεψε ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα γίνει πρωθυπουργός «την άνοιξη του 2017».

«Ξυπνάτε και κοιμόσαστε με τον Σαμαρά γιατί έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Χοροπηδάτε για να τον φτάσετε και είναι κωμικό» είπε ο κ. Σταμάτης απαντώντας στις συνεχείς αναφορές του κ. Τσακαλώτου για τις παρεμβάσεις του κ. Σαμαρά στα τεκταινόμενα στη ΝΔ. Ο κ. Σταμάτης κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η συμβουλή του κ. Τσακαλώτου στον κ. Μητσοτάκη να μην ακούει τον κ. Σαμαρά συνιστά στην ουσία απειλή. “Τι είναι αυτό συμβουλή ή απειλή; ” διερωτήθηκε ρητορικά.

«Την άνοιξη του 2017 ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός έξω και πέρα από απειλές» δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού προεξοφλεί πως δεν θα έχουμε σύντομα εκλογές. Ο κ. Σταμάτης ανέφερε μάλιστα ότι ο ελληνικός λαός έκανε λάθος εκλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά την άνοιξη του 2017 «ο ελληνικός λαός θα ανατρέψει το λάθος του».

Σταμάτης: Η επόμενη άνοιξη είναι το απώτατο σημείο της κυβέρνησης

Ο βουλευτής της ΝΔ προέβη στη συνέχεια σε διευκρινιστική δήλωση ξεκαθαρίζοντας ότι θεωρεί την άνοιξη του 2017 το απώτατο σημείο που μπορεί να φτάσει ο Τσίπρας . Εξήγησε, μάλιστα, ότι από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση λόγω των μέτρων του ΔΝΤ.

Ο κ. Σταμάτης καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι υποχώρησε πλήρως στις πιέσεις Σόιμπλε για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. «Αυτό το ταμείο είναι το σχέδιο Σόιμπλε που εμείς αρνηθήκαμε» είπε και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει “καμία αμφιβολία για την εθνικότητα του Ταμείου”. “Πρόκειται για σχέδιο Σόιμπλε-Μοσκοβισί” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα