Σταθάκης: Δεν αποκαλύπτω τι συζητάμε με τους δανειστές για τη ΔΕΗ

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης EUROKINISSI

Ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι μεσούσης της διαπραγμάτευσης δεν πρόκειται να αποκαλύψει τι συζητείται. Διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον της αγοράς για λιγνιτικές μονάδες

Κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το εύρος των αιτημάτων των δανειστών για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κράτησε στη Βουλή ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά και ότι οι λιγνιτικές μονάδες θα πωληθούν με σημαντικό όφελος για την επιχείρηση.

«Δεν υπάρχει κανένα μυστικό σχέδιο. Προφανώς και έχει ανοίξει η διαπραγμάτευση με τη Κομισιόν» είπε ο κ. Σταθάκης απαντώντας στους βουλευτές της ΝΔ που ζήτησαν λεπτομέρειες για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν πρόκειται να δώσει λεπτομέρειες μεσούσης της διαπραγμάτευσης. «Δεν θα σας αποκαλύψω τι ακριβώς συζητάμε» διεμήνυσε στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία με τους δανειστές για την πώληση λιγνιτικών μονάδων επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά που διαψεύδει όσους προεξοφλούν ότι οι μονάδες δεν θα πωληθούν. «Πρέπει να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε. Παρά τα όσα ακούγονται ότι οι μονάδες δεν πουλιούνται» είπε και διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία της πώλησης θα γίνει ομαλά και θα προσφέρει οφέλη στη ΔΕΗ με αποτίμηση πάγιων στοιχείων και με την προσέλκυση ικανοποιητικού τιμήματος.

Υπάρχουν δυσκολίες αλλά η ΔΕΗ δεν καταρρέει

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας παραδέχτηκε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά αντέκρουσε τους ισχυρισμούς επερωτώντων βουλευτών της ΝΔ περί επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης της επιχείρησης. «Υπάρχουν δυσκολίες λόγω της αναπροσαρμογής στο ενεργειακό σύστημα» είπε αλλά υποστήριξε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ «απέχουν πολύ» από την κατάρρευση της χρηματιστηριακής αξίας της και από τα «καταστροφολογικά», όπως τα αποκάλεσε σενάρια της ΝΔ. «Στη ΝΔ έχετε την καταστροφολογική συμπεριφορά μερικών πρώην συντρόφων μου που στην αντιπολίτευση τα έβλεπαν όλα μαύρα» σχολίασε ο κ. Σταθάκης.

ΝΔ: Ζοφερή η κατάσταση της ΔΕΗ

Οι βουλευτές της ΝΔ χαρακτήρισαν, όμως, ζοφερή την κατάσταση της ΔΕΗ και μίλησαν για κίνδυνο χρεοκοπίας της επιχείρησης. «Η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας σχολιάζοντας τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης. Σε αντίστοιχο τόνο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να πει την «αλήθεια» για τη ΔΕΗ. «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε χαρωποί στο γκρεμό. Καταστρέφετε τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας και υπονομεύετε το μέλλον της» καταλόγισε στην κυβέρνηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ, Βουλή, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: