Σταθάκης: Έχω τέσσερα ακίνητα, όχι 34, ούτε 44. Η γυναίκα μου έχει 30 αγροτεμάχια

Σταθάκης: Έχω τέσσερα ακίνητα, όχι 34, ούτε 44. Η γυναίκα μου έχει 30 αγροτεμάχια
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ / ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ // ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ . (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε στη ΝΔ, διευκρινίζοντας ότι η σύζυγος του διεκδικεί αγροτεμάχια από κληρονομιά, τα οποία όπως είπε παρουσιάστηκαν ως σπίτια. Διάβασε μάλιστα και τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν. Δεν αναφέρθηκε όμως στα 800.000 ευρώ

Στο μέγα θέμα των ημερών, όπως ο ίδιος με ειρωνεία είπε, δηλαδή στις κατηγορίες ότι απέκρυψε την κατοχή 37 ακινήτων στη δήλωση πόθεν έσχες, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

“Δε θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια εάν η Νέα Δημοκρατία δεν οικειοποιείτο αυτό το μέγα ψέμα”, είπε ο κ.Σταθάκης, διαμαρτυρόμενος διότι δεν διασταυρώθηκαν όπως είπε τα στοιχεία των σχετικών ρεπορτάζ.

“Έχω τέσσερα ακίνητα. Τρία από κληρονομιά -οι Χανιώτες τα ξέρουν- ένα διαμέρισμα, ένα μαγαζί κι ένα εξοχικό. Και ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Τέσσερα. Όχι 34, ούτε 44”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

“Η σύζυγος μου έχει 30 τόσα αγροτεμάχια κληρονομιάς στα δικαστήρια, στην ορεινή Κορινθία και την ορεινή Αρκαδία”, συνέχισε ο κ.Σταθάκης καταθέτοντας τη λίστα των εν λόγω αγροτεμαχίων. Διάβασε μάλιστα και τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει με τη σύζυγο του για τα αγροτεμάχια αυτά και σχολίασε “Φαντάζομαι αύριο η είδηση στα δελτία ειδήσεων θα είναι 37 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ για τα 37 ακίνητα Σταθάκη”.

Ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε ότι δεν δήλωσε τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια το 2011, διότι δεν ήξερε εάν έπρεπε, καθώς η σύζυγος του ήταν στα δικαστήρια για την κατοχή τους.

Πάντως ο κ.Σταθάκης δεν αναφέρθηκε στα 800.000 ευρώ που δεν περιλαμβάνονται στη δήλωση πόθεν έσχες του, πέραν του γνωστού ενός εκατομμυρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα