Σταθάκης: Η κυβέρνηση θέλει λύση στις Σκουριές

Σταθάκης: Η κυβέρνηση θέλει λύση στις Σκουριές

Υποβάθμισε το ζήτημα, λέγοντας ότι αφορά μόνο τρία ή τέσσερα προβλήματα. Η κυβέρνηση αναζητεί "αριστερά αντίμετρα στο ασφαλιστικό", σχολίασε η ΝΔ

Τους τόνους για την υπόθεση στις Σκουριές ρίχνει εμφανώς η κυβέρνηση καθώς ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ότι επιθυμεί να βρεθεί λύση στο ζήτημα και αποκάλυψε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν περισσότερα από τρία ή τέσσερα προβλήματα με την Eldorado Gold.

«Θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα λυθούν τα τρία ή τέσσερα προβλήματα» είπε κ. Σταθάκης κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου παίρνοντας αποστάσεις από τη συγκρουσιακή ρητορική του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη απέναντι στην καναδική εταιρεία.

Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η εταιρεία οφείλει να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Διαβάστε τι είπαν άλλωστε στο NEWS 247 κάτοικοι της Ιερισσού ως προς τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις των μεταλλείων στην περιοχή.

Αντέκρουσε, όμως, και τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί αποστολής αντιεπενδυτικού σήματος από την κυβέρνηση στο εξωτερικό σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα που προέκυψε το θέμα «σε ξενοδοχειακή εταιρεία τη Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές με 500 εκ. ευρώ. Μόνον τις τελευταίες εβδομάδες έχουν τοποθετηθεί επενδυτικά κεφάλαια σε υπάρχουσες, λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες» ανέφερε.

Εξαπέλυσε, όμως, και σκληρή επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της κατά της κυβέρνησης και υπέρ της εταιρείας. «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα;» ρώτησε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στην ΝΔ. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν η ΝΔ τάσσεται υπέρ μιας συμφωνίας «η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας» πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον.

Στις αιτιάσεις του υπουργού Οικονομίας απάντησε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ρίξει στην εταιρεία την ευθύνη για τις δικές της καθυστερήσεις αναζητώντας «άλλοθι». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση σκόπιμα προκάλεσε το πρόβλημα στην επένδυση προκειμένου να δημιουργήσει «αριστερά αντίμετρα για το ασφαλιστικό». «Τα αριστερά αντίμετρα δεν είναι σωστό να παίζουν με το μέλλον της οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα