Σταθάκης: Σε μια, δυο μέρες κλείνει η διαπραγμάτευση

Σταθάκης: Σε μια, δυο μέρες κλείνει η διαπραγμάτευση
Event organized by the site www.tvxs.gr, entitled "Production Reconstruction: The challenge of the next day," which took place in the auditorium of Athens War Museum on February 13, 2014 / www.tvxs.gr, : « : », , 13 , 2014 Sooc

Ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού δήλωσε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται στη διαδικασίας ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η οποία και φαίνεται να οριστικοποιείται μέχρι το Σάββατο

Την ύπαρξη αρκετών σημείων σύγκλισης στη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με τους εταίρους επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Online.

Ο κ. Σταθάκης απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη και πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα συζήτηση εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση. Τόνισε μάλιστα πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ελληνική πρόταση για τρεις συντελεστές και τη θέση των δανειστών για δύο συντελεστές. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε πως η συμφωνία δεν θα προβλέπει υφεσιακά μέτρα, δεν θα υπάρχουν περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο δόσεις. Αναφορικά με την 13η σύνταξη ο κ. Σταθάκης είπε πως η καταβολή της θα δοθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση για επιβολή στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι η συμφωνία στο θέμα των κόκκινων δανείων έχει ήδη κλείσει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τραγική καθυστέρηση που έφερε την Ελλάδα πίσω στην ύφεση και εκτίμησε πως πολλές από τις διαπραγματευτικές επιλογές έχουν πάει πολύ άσχημα.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσεις τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού και η 13η σύνταξη.

Πηγή: MEGA

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα