Σταθάκης: Σε τελική φάση η συμφωνία για την Ακαδημία Πλάτωνος

Σταθάκης: Σε τελική φάση η συμφωνία για την Ακαδημία Πλάτωνος
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργοσ Σταθάκης στην σύζητηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε ότι το Προεδρικό Διάταγμα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στο ΣτΕ. Χαρακτήρισε «σκέτη τραγωδία» την επενδυτική πολιτική της ΝΔ

Διαβεβαιώσεις ότι θα η επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος θα προχωρήσει γρήγορα έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης προαναγγέλοντας την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας.

«Γρήγορα θα καταλήξουμε θετικά» ανέφερε για την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος ο κ. Σταθάκης τοποθετούμενος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον και την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η σχετική συμφωνία με την Blackrock βρίσκεται στην τελική φάση προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων εκ μέρους της εταιρείας. «Εκκρεμεί η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας επειδή υπάρχουν μερικά νομικά θέματα μιας και θέλουμε 100% κατοχύρωση» εξήγησε. Ανακοίνωσε ακόμη ότι είναι έτοιμο το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και ότι σύντομα θα κατατεθεί προς έγκριση στο ΣτΕ. 

Ο κ. Σταθάκης άσκησε, μάλιστα, σκληρή κριτική στη ΝΔ για την επενδυτική πολιτική της στο ζήτημα. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «σκέτη τραγωδία» τους χειρισμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ που οδήγησαν όπως είπε στην απόρριψη δύο Προεδρικών Διαταγμάτων από το ΣτΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα