Στη Βουλή για εξηγήσεις ο Γ. Πανούσης

Στη Βουλή για εξηγήσεις ο Γ. Πανούσης
Στιγμιότυπο από την 3η ημέρα συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απορρίφθηκε αίτημα της ΝΔ για εξέταση κατ’ αντιπαράσταση Πανούση – Παρασκευόπουλου. Δεν ελήφθη απόφαση για τον Διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη

Το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης 18 Νοεμβρίου αναμένεται να καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης σχετικά με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Την απόφαση έλαβε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ της συμπολίτευσης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Πανούση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο στην επιτροπή. «Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο. Δεν έχει γίνει ποτέ κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και άσκησε κριτική στον βουλευτή της ΝΔ για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης. «Υπάρχει ένα μέτρο για το πώς παράγουμε πολιτική υπεραξία» τόνισε στον κ. Τζαβάρα η κυρία Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε υπαινικτικά: «η μαγνητοταινία του Μπαλτάκου δεν ήρθε ποτέ εδώ».

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν πήρε, πάντως, απόφαση ως προς το αίτημα που εκκρεμεί για την ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη. Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με τον κανονισμό ο κ. Ρουμπάτης, αν κληθεί, θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώ αντίθετα ο κ. Πανούσης θα καταθέσει σε ανοιχτή συνεδρίαση.

Πάντως η κυρία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε τουλάχιστον προς το παρόν το αίτημα κλήσης και κατά μόνας του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Ειδικότερα, η Πρόεδρος της επιτροπής παρέπεμψε στις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν οι δύο υπουργοί περί παραβίασης μυστικών της πολιτείας και υπεξαγωγή εγγράφων στην υπόθεση Πανούση. «Είναι δυνατόν να έρθουν να μας πουν για πράγματα που οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι δεν έπρεπε να αποκαλυφθούν;» διερωτήθηκε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και το θέμα έληξε εκεί εκεί.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, εξαπέλυσε βαρύτατη επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου υποστηρίζοντας ότι ο νόμος που προώθησε για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων ενδέχεται να συντάχθηκε «σε συνεννόηση με κατάδικους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα