Στη Βουλή η δικογραφία του Μπαρμπαρούση

Στη Βουλή η δικογραφία του Μπαρμπαρούση
Eurokinissi

Στη Βουλή οδηγείται η δικογραφία κατά του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση με έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφασισθεί η άρση της ασυλίας του.

Συγκεκριμένα, ζητείται η χορήγηση της απαιτούμενης άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αντιποίησης Αρχής, άρθρα 42 και 175 του Ποινικού Κώδικα, και της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η δικογραφία εστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από την εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου και διαβιβάζεται μέσω υπουργείου Δικαιοσύνης πιθανότατα αυθημερόν στη Βουλή.

Συζήτηση στη Βουλή για συμπεριφορές βουλευτών της ΧΑ

Μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνεδριάζει το μεσημέρι μετά από επίσημες καταγγελίες για συμπεριφορές βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Θα προεδρεύσει ο Χρ. Μαρκογιάννης και θα συμμετέχουν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά (ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα