Στη Βουλή Πανούσης – Ρουμπάτης για τους ‘Πυρήνες της Φωτιάς’

Στη Βουλή Πανούσης – Ρουμπάτης για τους ‘Πυρήνες της Φωτιάς’
Ο πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Καλούνται με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Την ακρόαση του κ. Πανούση και του κ. Ρουμπάτη πρότειναν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Διευκρινίσεις για τις καταγγελίες του περί σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» θα δώσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, σε μια συνεδρίαση όπου θα παραστεί και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης σε σχέση και με τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφόρησαν από παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Την ακρόαση του κ. Πανούση και του κ. Ρουμπάτη πρότειναν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης και του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής αν και υπήρξαν διαφωνίες ως προς τον χρόνο κλήσης των δύο ανδρών με αποτέλεσμα να μην έχει οριστεί ακόμη η ημερομηνία της ακρόασής τους.

Ειδικότερα, η αντιπολίτευση ζήτησε να κληθούν αμέσως όσο το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα ενώ η πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανέφερε ότι ο χρόνος κλήσης θα πρέπει να εξαρτηθεί από τον προγραμματισμό της επιτροπής. Η απόφαση ενδέχεται να ληφθεί την Τετάρτη σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε, πάντως, ότι οι καταγγελίες του κ. Πανούση ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη ενώ ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι η υπόθεση άπτεται σοβαρών πολιτικών ζητημάτων και ισχυρίστηκε ότι ρόλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι να εξετάζει υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα. Με την ανάγκη κλήση των δύο ανδρών συμφώνησε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, που έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό θέμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα